Hlavní obsah

Krakonoš spláchl trutnovský Open Air Music, a to hned dvakrát

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Krakonoš v pátek dvakrát pořádně spláchl festival Open Air Music v Trutnově. Vlna přívalového deště přišla poprvé dopoledne, další mnohem mohutnější následovala s večerem.

Článek

Průtrž mračen jdoucí od Krkonoš vždy trvala pouze dvacet minut, přesto stačila udělat z cest a silnic rozbahněné potoky. Spacáky ve vytopených stanech účastníků se změnily v houby.

„Dneska ani nejdeme spát. Není do čeho,“ lamentovala skupinka dívek v několikatisícovém stanovém městečku na trutnovském Bojišti. Hasiči museli odčerpávat vodu ze zatopených stánků v dolní části přírodního amfiteátru.

Foto: Jiří Janda, ČTK

Lidé se ukrývají pod stromy při prudkém pátečním lijáku na Open Air Music Festivalu Trutnov.

„Zůstaly tam hluboké kaluže, které musíme vyčerpat,“ děli hasiči. Festival se brzy po přívalech hektolitrů vody vzpamatoval a opět naplno rozjel do závěrečného nedělního finále.

Festival má již první okradené

Český woodstock má už také svoje první zloděje a okradené. Čtveřici cizinců chytili v noci na pátek policisté přímo při krádeži peněženky, kterou měl mladík spící v uzavřeném stanu pod hlavou.

Zloději si odnesou z Trutnova rovnou i trest, protože o nich rozhodne soudce ve zkráceném řízení. Obětí zlodějů se stalo i několik dalších účastníků festivalu, jimž zmizely věci a finanční hotovost. Okradení vyčíslili škodu na 25 tisíc korun.

Policisté od čtvrteční noci a pátečního rána evidují i první opilce za volantem. „Doposud jsme u třech řidičů zjistili alkohol. Vždy šlo o účastníky festivalu, z nichž jeden přišel na místě o řidičský průkaz,“ upřesnila mluvčí policie v Trutnově.

Reklama

Související témata:

Související články

Začal hudební festival v Trutnově

Již ve středu začal neoficiálním dnem Open Air Festival „Trutnov 1987–2011“. Hudební přehlídka, která se koná v trutnovském areálu Na Bojišti, potrvá do...

Výběr článků

Načítám