Hlavní obsah

Zkrocenou Kateřinu ztvární Jana Stryková

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roli Kateřiny ve Zkrocení zlé ženy na Letních shakespearovských slavnostech nahradí onemocnělou Tatianu Vilhemovou herečka Jana Stryková. Ta odehraje posledních sedm repríz od 22. srpna, kdy se titul opět vrátí na Pražský hrad.

Článek

Výrazná černovláska je známá divákům především ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě z role koketní sestřičky Kateřiny. Na Shakespearovských slavnostech vystoupila už v roce 2004 v pořadu Martina Hilského Blázni, milenci a básníci, kde hrála Ofélii i královnu Kleopatru.

V Komedii omylů režiséra Ivana Rajmonta se pak na slavnostech představila po boku Jitky Čvančarové jako její sestra Luciana.

„Každý záskok jsou samozřejmě nervy a adrenalin, ale Kateřina je krásná role, která se neodmítá – vtipné pojetí režiséra Dana Špinara se mi navíc velmi líbilo, takže jsem se dlouho nerozmýšlela,“ říká Stryková.

Roli Kateřiny i Gershwinovu píseň The Man I Love, kterou do představení vybral Jan P. Muchow, se nyní pilně učí z videozáznamu i na zkouškách s ostatními herci v čele s Romanem Zachem v úloze „krotitele“ Petuchia.

Reklama

Výběr článků

Načítám