Hlavní obsah

Program ČT 1 posílá divákům Těžký Pokondry a nového Donutila

Právo, jp

Pokondr live je název nové živé talkshow dua Těžký Pokondr (Miloš Pokorný a Roman Ondráček), který ČT jednička nabídne od září divákům každé úterý ve 21.35. Moderátoři v ní představí hosty na aktuální téma a na závěr live produkci nějaké kapely.

Článek

Původně chtěla Česká televize novinky svého programu na ČT jedničce uvést divákům na čtvrteční tiskové konferenci, kterou však nečekaně půl hodiny před začátkem odvolala, oficiálně z technických důvodů. Protože však ve čtvrtek odpoledne redakce obdržely programové plány vysílání České televize pro první zářijový týden, můžeme našim čtenářům novinky v programu sdělit i bez oficiální televizní prezentace.

ČT jednička sází od září jednoznačně více na zábavné pořady formou talkshow, což u programové strategie veřejnoprávní televize přinejmenším zarazí. Ale novinek moc není. Kromě „Pokondrů“ se objeví každý čtvrtek Kolo plné hvězd, což má být večer moderátora Aleše Cibulky, ve kterém si současně televizní hvězdy vyberou to nejlepší z let minulých. Prvním hostem se stane Martin Dejdar.

Nový pořad bude mít v sobotu večer i populární bavič Miroslav Donutil. Trumfy Miroslava Donutila, jak se pořad jmenuje, je rovněž talkshow s hosty. Uvidíme mj. Bolka Polívku či Tomáše Kluse nebo Jitka Čvančarovou. Mezi novinky patří každé úterý večer, pořad Pološero. To ale už nebude zábava, ale vážný pořad vždy na nějaké společenské téma. První je věnováno šikaně.

Co vymyslel vývoj programů?

Znalci vnitřního chodu České televize si nad programovými novinkami položí otázku, co asi doposud dělalo oddělení nazvané Vývoj programu a programových formátů. Zřejmě pracovalo velmi málo intenzivně, protože ČT si pro podzimní sezónu vystačí s reprízami nebo s již zajetými pořady.

V pondělí večer pokračují Četnické humoresky, v úterý ČT jednička reprízuje od 20.00 hodin seriál Malý pitaval z velkého města, středeční večery jsou opět věnovány Příběhům slavných. Ve čtvrtek se po Kole hvězd na obrazovku po prázdninách vrátí Michaela Jílková se svým diskusním pořadem Máte slovo. Pátek zaplní nové díly seriálu Vyprávěj a dva osvědčené pořady: 13. komnata a Všechnopárty s Karlem Šípem.

V sobotu se objeví Donutil a dva filmy, nedělní večery jsou v září věnovány povídkám Karla Čapka, které natočili mladí filmaři z FAMu, což zařizovala a do televizního života uvedla bývalá programová ředitelka ČT Kateřina Fričová.

Reklama

Výběr článků

Načítám