Hlavní obsah

Black Sabbath neustále mlží o tom, zda se vrátí v původní sestavě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V britském listu Birmingham Mirror se objevily výroky kytaristy Tonyho Iommiho o návratu legend Black Sabbath s Ozzy Osbournem v čele. Vzápětí se objevily na internetu zprávy, které to popírají a po nich zase jiné, které to nepopírají. Být fanouškem Black Sabbath někdy skutečně není lehké.

Foto: Profimedia.cz

Black Sabbath v původí sestavě

Článek

V britských novinách doslova citovali Iommiho větu: "Opravdu se na to těšíme (na návrat) a ty věci, co píšeme, jsou skutečně dobré, blíží se to starým původním písním."

Mluvčí Ozzyho Osbourna to vzápětí americkému magazínu RollingStone odmítl oficiálně potvrdit, ale ani to nevyvrátil. Pak se objevila informace, že Iommi prý s novinami nemluvil od června a jeho výroky byly zkresleny.

"Jsem smutný, že birminghamský novinář, kterému jsem věřil, použil rozhovor z června a udělal to tak, aby to vypadalo, že jsme mluvili včera o návratu Black Sabbath," napsal v posledním prohlášení Iommi a dodal, že tenkrát jen spekuloval.

Jenže z jeho textu nevyplývá, že to neřekl, ale spíše to, že nechtěl, aby to někdo otiskl v novinách. Proklínaný birminghamský novinář si informaci zřejmě nevymyslel, prostě ji jen otiskl proti vůli kytaristy.

Iommi nikde výslovně neříká, že nenahrává desku s Black Sabbath a nechystá turné. Vypadá to, že si pustil "pusu na špacír", protože si myslel, že rozhovor je takzvaně "off record". Skočil na starou novinářskou fintu, kdy se po rozhovoru neformálně povídá a přitom je nenápadně zapnuto nahrávací zařízení.

Navíc server Metaltalk.net podává zprávu, že Black Sabbath už zkoušejí na velké světové turné, jako naprosto jistou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám