Hlavní obsah

Offspring na křižovatce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Americká skupina Offspring vystoupí v úterý v pražském Průmyslovém paláci. Kapela je nejúspěšnějším představitelem vlny pop punku, který zasáhl USA v polovině devadesátých let. Současně je ale považována za kapelu, která se nejvíce zpronevěřila duchu punku.

Foto: Sony BMG, Právo

The Offspring

Článek

O Offspring se uvádí, že jsou komerčně nejúspěšnější punkovou kapelou, neboť po celém světě prodali 35 miliónů desek. Mnozí vyznavači žánru by však s hodnocením, že jde o nejúspěšnější punkovou kapelu, nesouhlasili, protože Offspring nejsou žádný punk.

Faktem je, že alba, která natočili po průlomu v polovině devadesátých let, jako byla Americana nebo Conspiracy Of One, se punku hodně vzdálila, i když ne tak moc jako Stranglers na desce Feline. Nemluvě o tom, že právě tato anglická, původně punková kapela, je přinejmenším stejně úspěšná, taky prodala 35 miliónů desek.

Třetí deska Smash, která spolu s Dookie od Green Day pomohla v USA prosadit pop punk, ale byla stylově čistá, nabízela melodický punk.

Třetí deska Smash, která spolu s Dookie od Green Day pomohla v USA prosadit pop punk, ale byla stylově čistá, nabízela melodický punk.

Pražský koncert by tak měl odpovědět na to, jak moc jsou Offspring věrni punku, ze kterého vzešli, a také jestli se dokázali vzpamatovat z krize, která je postihla v novém tisíciletí. Album Splinter z roku 2003 sice bylo dvakrát zlaté, ale mělo jen průměrné recenze. Následující o pět let mladší Rise And Fall, Rage And Grace se neprodávalo dobře a nebylo ani oním návratem ke kořenům, jaký se čekal.

Vydání nové desky skupina stále odkládá, což zvyšuje spekulace, že kapela není v nejlepší pohodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám