Hlavní obsah

Premiéra Divadla Continuo ve stylu Site specific

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Continuo připravilo další ze série exteriérových projektů – tentokráte pod názvem Jezero GRUS GRUS. Premiéra se uskuteční 18. srpna na hrázi rybníka Otrhanec poblíž Malovic, kde bude k vidění až do 23. srpna vždy od 20.30 hodin.

Článek

Stejně jako v předchozích letech budou diváci společně s herci putovat okolní krajinou za příběhem, který se bude rozvíjet během jejich společné cesty.

Pouť po historii krajiny

„Site specific projekty pro nás nejsou jen divadlem,“ říká vedoucí Continua Pavel Štourač. „Vždy je potřeba ptát se na širší souvislosti prostoru, v němž se divadelní akce odehrává. Na jeho historii, na to, jaké příběhy jsou v krajině zapsány. Site specific pro nás znamená především naslouchat těmto příběhům a činit je skrze divadlo viditelnými.“

Na přípravách projektu se formou společných workshopů s Divadlem Continuo podílí dalších 22 performerů, výtvarníků a muzikantů z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska, Itálie, Řecka, Belgie, Švédska, Izraele, Bulharska a Ruska.

Reklama

Související témata:

Související články

112 let filmového elegána Oldřicha Nového

Oldřich Nový je pro mnohé symbolem starého dobrého černobílého filmu, který se vyznačoval svojí noblesou a elegancí. Idylické příběhy slečinek z lepších rodin...

Výběr článků

Načítám