Hlavní obsah

Nová DVD - Rango, Senna a Volný pád

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vlnách DVD se dnes vypravíme do pouštního města Divokého západu, kde řádí animovaný Rango, poznáme život legendárního brazilského automobilového závodníka Ayrtona Senny a s Michelem Douglasem zažijeme Volný pád.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Rango

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se tentokrát vydal se na cestu prašnou, dusnou, animovanou, ale pořád bláznivou a vtipnou. Podle scénáře Johna Logana natočil animovaný western Rango, v němž Johnny Depp propůjčil hlas titulní postavě chameleóna, který se v rozporu se svým předurčením nepřizpůsobí podmínkám.

Nehodou i náhodou se dostane z terária a zamíří až na Divoký západ. Pouštní město Prach, oddělené od světa nově vybudovanou dálnicí a sužované nedostatkem vody, je jako vystřižené ze všech starých dobrých westernů. Je tu starosta – želvák, který svým oblíbeným sloganem „kdo ovládá vodu, ovládá všechno“ naznačuje, že kdesi sídlí zloduch, který utahuje vodovodní kohout. A je tu pestré obyvatelstvo, v jehož společnosti vycítí bezejmenný chameleón příležitost stát se hrdinou: vymyslí si jméno i historky, ale zaplete se do toho tak, že mu nakonec nezbude nic jiného než hrdinský čin opravdu vykonat.

Rango, USA 2011, animovaný, 103 min., režie: Gore Verbinski

Senna

Skutečný příběh legendárního brazilského automobilového závodníka Ayrtona Senny, kterého mnozí považují za nejlepšího jezdce historie. Film ukazuje jeho velkolepou kariéru ve formuli 1; jeho fyzický a duševní vývoj na závodních okruzích i mimo ně; jeho cestu za dokonalostí i zásadní proměnu z neskutečně talentovaného nováčka, který v roce 1984 razantně vtrhl do F1, v mýty opředenou legendu, jež se ze Senny stala po tragických událostech v Imole roku 1994. Díky úzké spolupráci s rodinou závodníka a s vedením formule 1 se film SENNA stává prvním oficiálním dokumentem o jeho životě s mnoha dosud nepublikovanými materiály.

Senna 2010, dokumentární, 106 min., režie: Asif Kapadia

Volný pád

V nejteplejším dni roku, kdy všechno doslova žhne, opouští Foster nečekaně své auto, uvězněné v dopravní zácpě. Kráčí přímo do nitra absurdně zábavné a děsivě násilné městské noční můry. Fostera, obyčejného muže ve válce s frustracemi každodenního života, ztělesnil vynikající Michael Douglas, zkušeného policistu, rozhodnutého Fosterovo tažení zastavit, hraje Robert Duvall. Tento strhující thriller vypráví jejich příběh a ptá se: “Rozpadáme se?”

Volný pád, USA 1993, 113 min., režie: Joel Schumacher, hrají: Michael Douglas, Robert Duvall a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám