Hlavní obsah

The Offspring: V době největší slávy jsme neměli čas být šťastní

Právo, Šárka Hellerová

Americká skupina The Offspring vystoupí 16. srpna v pražském Průmyslovém paláci. "Nejvíc vzrušující byl rok 1994, když vyšlo naše album Smash. Mám nicméně pocit, že jsme ani neměli čas být šťastní, protože se všechno dělo hrozně rychle. Myslím, že jsme si to užili, až když se to trochu usadilo a my na to konečně měli čas," řekl v rozhovoru pro Právo Greg K. ze skupiny The Offspring.

Článek

Vaše kapela je na hudební scéně od roku 1984. Zažívali jste vždy jen radostné momenty?

Greg K.: Ve všem, co děláte, nastanou vzestupy i pády. Ale většinou se děly pozitivní věci.

Jaké období bylo pro kapelu nejšťastnější?

Greg K.: Nevím, jestli bych řekl nejšťastnější, ale rozhodně nejvíc vzrušující byl rok 1994, když vyšlo naše album Smash. Mám nicméně pocit, že jsme ani neměli čas být šťastní, protože se všechno dělo hrozně rychle. Myslím, že jsme si to užili, až když se to trochu usadilo a my na to konečně měli čas.

A kdy jste naopak měli těžké chvilky?

Greg K.: Začátky byly těžké. Ale to jsme čekali, takže to nebylo tak hrozné. Bylo složité najít v Los Angeles místo, kde bychom mohli hrát, protože se všude hrál heavy metal. A když se objevil punkový klub, druhý den zase zavřel. Lidé nám říkali, že jestli chceme „prorazit“, musíme změnit zvuk. Ale nám ani nikdy nešlo o to „prorazit“, takže jsme si dál dělali věci po svém. A nakonec to dobře dopadlo.

Vašimi souputníky byli vždy Green Day. Jaký k nim máte vztah?

Greg K.: Prosadili jsme se ve stejnou dobu a podobným způsobem, takže vždy budeme mít něco společného. Během let jsme s nimi párkrát hráli, ale nemáme žádný osobní vztah.

V Praze budete 16. srpna zahajovat světové turné. Máte připraveného něco speciálního?

Kevin „Noodles“ Wasserman: Víte, soustředili jsme se teď na natáčení nové desky, takže ještě ani nevíme, co a jak bude. Ještě jsme nezačali zkoušet. Ale říkali jsme si, že budeme hrát pár nových písní. Doufali jsme, že album dokončíme před začátkem turné, ale je stále třeba dodělat nějaké vokály a texty. Můžu vás ujistit, že něco nového zazní. Řekl bych tři nebo čtyři písně.

Mluví se o tom, že deska by měla mít dvanáct nebo třináct písniček. Bude to tak?

Noodles: Nemám tušení. Ještě nemáme tracklist. Ale k finálnímu masteringu připravíme určitě nejméně třináct písní. Je pro nás opravdu důležité, abychom vybrali písničky, které se k sobě hodí, a udělali hezkou desku.

Kdy album vyjde?

Noodles: Už to mělo být a stále nic. Původní datum byl minulý listopad, ale všichni víme, jak to dopadlo. Myslím, že je možné to zvládnout do letošního listopadu, a když ne, budeme si muset počkat do ledna nebo února. Ale víte, jak to chodí, to jsou jen oficiality. Nic, co by nás mělo znervózňovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Traband: Hudba se bude drát nahoru vždycky

Skupina Traband vydala album Neslýchané s DVD pro neslyšící. "Myslím, že hudba se bude drát nahoru vždycky a bude se drát od lidí, kteří mají potřebu nedělat...

Výběr článků

Načítám