Hlavní obsah

Králova řeč se bude hrát v divadlech

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scenárista oscarového snímku Králova řeč David Seidler upraví film do divadelní podoby. Hru inspirovanou historickým filmovým dramatem režiséra Toma Hoopera uvedou nejdříve v britském Guildfordu a následně i ve West Endu. Počítá se také s jejím pozdějším uvedením na newyorské Broadwayi.

Foto: Archiv, Právo

Snímek o anglickém králi Jiřím VI. získal při letošním udílení filmových cen Oscar čtyři prvenství. Stal se nejlepším filmem loňského roku, oceněn byl za nejlepší režii, za nejlepší scénář a Colin Firth (na snímku) za nejlepší mužský výkon v hlavní roli.

Článek

Režisérem divadelního představení bude známý Adrian Noble. V guildfordském Yvonne Arnaud Theatre by podle britského deníku The Guardian mělo mít premiéru začátkem příštího roku a hráno by mělo být zhruba tři až pět týdnů, podle zájmu diváků. V londýnském West Endu si diváci budou moci na představení zajít od března 2012.

Nejlepší film loňského roku

Snímek o anglickém králi Jiřím VI. získal při letošním udílení prestižních filmových cen Oscar čtyři prvenství. Stal se nejlepším filmem loňského roku, Tom Hooper převzal ocenění za nejlepší režii, David Seidler za nejlepší scénář a Colin Firth (na snímku) zvítězil v kategorii Nejlepší mužský výkon v hlavní roli. Film má na kontě i několik cen BAFTA, Empire Award, Zlatý glóbus a dvě Satellite Awards.

Režisér Tom Hooper momentálně pracuje na filmové adaptaci románu Victora Huga Bídníci. Natáčet se začne v únoru příštího roku a hlavní roli Jeana Valjeana ztvární Hugh Jackman.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlepším filmovým superhrdinou je Wolverine

Filmovým fanouškům se mezi všemi schopnostmi, kterými disponují superhrdinové, nejvíce líbí samoléčitelské ruce Wolverina z amerického filmu X-Men Origins:...

Výběr článků

Načítám