Hlavní obsah

Good Charlotte: Kapela je jako manželství

Právo, Šárka Hellerová

Jednou z hvězd víkendového Open Air Festivalu v Panenském Týnci byla americká punkrocková skupina Good Charlotte. Na tiskové konferenci odpověděla i na otázky Práva.

Foto: Jan Beránek , ČTK

Billy Martin (vlevo) a Benji Madden v Panenském Týnci.

Článek

Vaše kapela existuje už patnáct roků. Jaké pro vás byly?

Benji Madden (kytara): Myslím, že to byla skvělá doba pro nás pro všechny. Každý tu cestu prožíval trošku jinak. S kapelou vyrůstáme od svých zhruba šestnácti let až do dneška. Společně jsme dospěli v muže a získali každý vlastní zkušenosti. Billy Martin (kytara a klávesy): Máš pravdu. Vyrůstali jsme společně a navštěvovali mnoho zemí, učili jsme se. Ovlivnilo nás to. Díky kapele jsme takoví, jací jsme. Celou dobu jsme hráli hudbu a díky tomu jsme šťastní.

Během své kariéry jste získali řadu hudebních cen. Kterých si nejvíce vážíte?

Madden: Které jsou pro nás nejcennější? Asi všechny ty, které nám udělili fanoušci. Je hezké mít dobré ohlasy od kritiků, ale je ještě víc bezva, když dostanete cenu, pro kterou hlasovali všichni vaši fanoušci, a jsou tím důvodem, proč si pro tu cenu někam jdete.

Měli jste někdy v kapele takovou krizi, že by vám hrozil rozpad?

Madden: Zjevně ne, stále tu jsme. Je to jako v manželství. Je sice možná úplně nejtěžší věc, aby spolu manželé zůstali deset dvacet a víc let. Ale protože se milují, tak když se objeví problém, pokaždé ho spolu vyřeší. S kapelou je to stejné. Opravdu nám na sobě velice záleží a snažíme se dělat jen to nejlepší. Rozdíl je jen ten, že v kapele spolu nespíme.

Můžete porovnat váš úspěch v Americe a Evropě?

Madden: Neradi bychom urazili naše fanoušky v Americe, protože je milujeme. Nicméně máme pocit, že evropské publikum je rockověji zaměřené. Proto je pro nás daleko lepší hrát v Evropě. Rock je tu přijímán mnohem lépe. Amerika je vrtkavá, snadno podléhá trendům. Vracíme se do Evropy každý rok a své koncerty si tu užíváme čím dál víc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám