Hlavní obsah

„Bída, vrátit vstupné!“, křičeli diváci Čtvrtníčkovy nové hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražském Divadle Na zábradlí měla v sobotu večer premiéru "hrdá zpěvohra" President Vykuřpytel herce Petra Čtvrtníčka. Na její začátek se čekalo hodinu a půl, samotný kus pak trval něco málo přes deset minut. Začátek akce vyplnil koncert "home metalové" kapely Buzerant.

Podívejte se na ukázky ze zpěvohry President VykuřpytelVideo: Novinky

 
Článek

Večer byl tečkou za pochodem homosexuálů, jímž právě vyvrcholil festival sexuálních menšin Prague Pride, jeho účastníkům slíbil Čtvrtníček čtyřprocentní slevu.

Ze sálu divadla byla vyklizena sedadla, čímž jeho kapacita vzrostla - přesto téměř nestačila, dorazilo přes 250 lidí. Vstupenky se prodávaly po 200 korunách a diváky nerozladilo ani to, že představení nezačalo podle plánu.

Reakce na samotný kus, od něhož si většina diváků slibovala vydařenou politickou satiru, byly ale rozporuplné. Někteří po jeho konci z recese vykřikovali: „Bída, vrátit vstupné!“ nebo „ Ještě jednou, ještě jednou!“ O tom, jak zpěvohra vypadala, se koneckonců můžete sami přesvědčit.

Čtvrtníček vylezl před publikum s nabílenou tváří a jeho zčásti pantomimická amatérská produkce trvala zhruba deset minut. Na jevišti se po jeho boku objevili i herci Josef Polášek a Leoš Noha. Jejich repliky doplňovala hudbou kapela Buzerant.

Ta si zahrála ještě před začátkem samotného představení, v čele s hercem Leošem Nohou svlečeným do půl těla. Zazněly skladby jako Hvězdy nad farou, Láďa je jako večernice, Hnědá je dobrá a další parodické předělávky známých hitů. Během večera se pak na jevišti vystřídaly ještě kapely Komorous nebo duo Evald a Vašek.

Petr Čtvrtníček už v minulosti reagoval na mediální kauzy a aktuální události. Populární je parodie korupční kauzy ve fotbale nazvaná Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? z roku 2005. Když odborářský šéf Jaromír Dušek označil šéfa drah Petra Žaludu a další za homosexuály, uspořádal se skupinou Buzerant Koncert pro Žaluda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám