Hlavní obsah

Nové knihy – Douglas Preston, Tilly Bagshaweová, Ruth Rendellová, Masaši Kišimoto

Právo, František Cinger

Novinky léta, které svým deštivým charakterem přímo vyzývá ke čtení, přinášejí „paleontologický“ thriller populárního amerického prozaika Douglase Prestona, knihu britské hvězdy Tilly Bagshaweové zajímající se o lesk „vyšší“ společnosti i detektivku neméně populární anglické autorky Ruth Rendellové.

Článek

Douglas Preston:

Údolí tyrannosaura

Prestonovi se povedlo nemožné: zkombinovat špičkovou vědu ve stylu Michaela Crichtona s napětím a atmosférou Stephena Kinga a vytvořit jeden z nejvzrušivějších dobrodružných thrillerů s tématikou historicko-paleontologického objevu. V pustině Nového Mexika je zavražděn hledač dinosaurů. Umírajícího nalezne místní usedlík Tom Broadbent a převezme od něj zápisník spolu se slibem, že ho doručí jeho dceři. Rozjíždí se Tomovo napínavé pátrání po totožnosti neznámého i po obsahu šifrovaného zápisníku.

Pomůže mu svérázný mnich – bývalý šifrant CIA – a oba zjistí, že jde o ohromující objev: historicky nejzachovalejší úplnou zkamenělinu tyrannosaura. Vše se však komplikuje, není vyloučen ani vliv mimozemského života.

BB art, 392 stran, 249 Kč

Tilly Bagshaweová:

Prosím, nerušit

Román z atraktivního prostředí luxusních hotelů, kde proti sobě stojí tradice reprezentovaná Honor Palmerovou a moderní pojetí ztělesněné Lucasem Ruizem. Honor pochází ze staré bohaté rodiny, vede rodinný hotel, který postavil pradědeček. Není to jednoduché, její otec ho nechal zchátrat, a když se jí podaří ho postavit na nohy, společensky ji znemožní aféra se ženatým mužem.

Lucas je naopak z velmi chudé rolnické rodiny na Ibize, nevlastní otec ho vyžene z domova a on se díky vlastní píli i s pomoci bohaté milenky dostane na hotelovou školu do Švýcarska, kde se mu otevře nový svět. Všechno se mu daří, rychle vystoupí na vrchol, ale pád je o to bolestnější. Vysněný svět má totiž daleko k idyle. Lucas zjistí, že i ve světě boháčů se podvádí, podráží a likviduje. Je možné, že se nenávist změní v lásku?

BB art, 408 stran, 249 Kč

Ruth Rendellová:

Prostředky zla a jiné povídky

Světoznámá spisovatelka opět dokazuje, že její knihy právem získaly řadu ocenění – svým příběhům dokáže vtisknout starosvětské kouzlo anglických klasických detektivek. Další ze série s vtipným, chytrým, spolehlivým a dobráckým inspektorem Reginaldem Wexfordem z fiktivního městečka Kingsmarkhamu. Jde o pět detektivních povídek, kde je třeba poradit si se zdánlivě nesourodými stopami. Proč bohatá důchodkyně zemřela, zrovna v době, když měl její lékař dovolenou? Z jakého důvodu někdo unesl z kočárku nemluvně ve chvíli, kdy v jiné části města probíhala loupež drahocenných klenotů? A vůbec, proč se inspektor při dovolené v Chorvatsku díval ženám po nohách a co má společného obyčejný kalendář s tragickým případem otravy jedem?

Motto, 168 stran, 199 Kč

Masaši Kišimoto:

Naruto 1.

Naruto není zrovna dokonalý žák. Víc než bojová umění mu jde provokování učitelů a jiné poťouchlosti. Přesto má velký sen: chce se stát největší bojovníkem, co kdy žil. Chce nosit titul hokageho. Což je docela problém – zatím se mu nedaří dotáhnout to ani na nindžu nejnižší kategorie, u každé zkoušky propadá. Jenomže Naruto v sobě skrývá jedno temné tajemství. Tajemství, které ho může dovést k cíli..., nebo zničit celý svět. Příběhy s ním nabízí jeden z nejslavnějších a nejúspěšnějších japonských komiksů. Po celém světě se ho doposud prodalo už víc než 150 milionů výtisků, vznikl podle něj i neméně populární animovaný seriál, několik filmů a vůbec se stal světovým fenoménem. Masivní epická sága právě začíná i u nás!

CREW, 190 stran, 179 Kč

Gary Gianni a Karl Kesel:

Indiana Jones, Omnibus 2

Postava archeologa dr. Henry „Indiana“ Jonese, který získal nesmrtelnou podobu ve filmech s Harissonem Fordem, žije i v nové generaci. V předcházející části komiksu vydávaného v řadě Omnibus bojoval ještě starý dobrý Indy s nacisty o to, kdo objeví největší poklady světa. Nebezpečí a vzrušení jsou bytostnou potřebou i doktora Henryho Jonese juniora, které ho zavádějí rovněž na cesty po celém světě. I on se totiž snaží zajistit, aby nejmocnější předměty světa nepadly do nesprávných rukou, kde by mohly napáchat těžko změnitelné zlo. Boj o šťastnou budoucnost lidstva je znovu spojen s nelítostnou soutěží, kdo bude rychlejší, odvážnější, vytrvalejší. Nemůže přitom chybět ani legendární bič.

BB art, 376 stran, 890 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám