Hlavní obsah

Filmové premiéry - Šmoulové a Zrození Planety opic

Právo, Věra Míšková

Zpestřit dětem prázdninové dny se tento týden pokusí populární modrá rodinka Šmoulové a dočkáme se Zrození planety opic.

Článek

Šmoulové

Rodinná komedie, ve které se pojí animovaný i hraný film, a kde především řádí modří hrdinové, Šmoulové. Zlý čaroděj Gargamel je vyžene z jejich vesničky a během následného pronásledování všichni společně projdou kouzelným portálem, který je zavede do našeho světa, přímo doprostřed newyorského Central Parku. Malí modří Šmoulové musejí dát hlavy dohromady a najít způsob, jak se dostat zpátky domů do vesničky dříve, než je Gargamel znovu vystopuje.

Šmouly stvořil v roce 1958 belgický kreslíř Pierre „Peyo“ Culliford pro jeden ze svých comicsů. Vzápětí byl vydavatel zavalen žádostmi o pokračování. V následujících padesáti letech se stali fenoménem na stránkách comicsů, knih, na televizních obrazovkách, ve filmech, ve videohrách, hraných seriálech a také na pultech obchodů s hračkami (prodalo se přes 300 miliónů figurek).

Šmoulové, USA 2011, 102 min., režie: Raja Gosnel, hrají: Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Sofia Vergara, Hank Azaria

Zrození Planety opic

Varovný sci-fi příběh se odehrává v současném San Franciscu. Will Rodman (James Franco), vede ve farmaceutické společnosti genetický výzkum s cílem objevit virus, který dokáže příznivě obnovit mozkovou tkáň. Motivací mu je najít lék proti Alzheimerově nemoci, kterou trpí jeho otec. Propojení výzkumu s otcovou nemocí tyto dva za dramatických událostí, sblíží.

Těsně před začátkem testování nového na lidech, začnou subjekty Willova dosavadního testování vykazovat známky podivně agresivního chování. Vedení společnosti proto prohlásí výzkum za neúspěch a Will musí program ukončit. Ze zklamání ho vytrhává právě narozený šimpanz, kterému během pokusů zemřeli rodiče. Je pojmenován Caesar.

Caesar ovšem postupně vyrůstá ve vyspělého, inteligentního tvora...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám