Hlavní obsah

Nová DVD - Správci osudu, Něco jako komedie a Sucker Punch

Právo, Věra Míšková

Tento týden se podíváme s Mattem Damonem ve filmu Správci osudu do budoucnosti a nejspíš zjistíme, že o takové pohledy není zrovna co stát. Nahlédneme také do duše teenagera, který si chce od světa a vlastního dospívání odpočinout v psychitrické léčebně, a vydáme se i snového světa ve filmu Sucker Punch.

Článek

Správci osudu

Těsně před vyhlášením volebních výsledků potkává kandidát do amerického senátu David Norris překrásnou baletku Elise Sellas – ženu, které se podle něj žádná jiná nevyrovná. Ale ve chvíli, kdy propadá jejímu kouzlu, se objevují tajemní muži, kteří jejich lásce vůbec nepřejí.

Základem filmu je otázka, zda máme svůj osud ve vlastních rukou, nebo s námi manipulují neznámé síly? Matt Damon hraje muže, který dostane příležitost nahlédnout do své budoucnosti a uvědomí si, že chce něco jiného.

Správci osudu, USA, 1O1 min, režie: George Nolfi hrají: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, Shohreh Aghdashloo, Michael Kelly

Něco jako komedie

Čas od času se ukáže, že to, co má člověk v hlavě, není tak šílené, jak si myslel. Což rozhodně platí pro Craiga, vystresovaného teenagera, který raději sám odchází do psychiatrické léčebny, aby si od všeho trochu odpočinul. Místo toho potkává poněkud neobvyklého mentora, možnou novou lásku a hlavně dostává příležitost k novému začátku.

V příběhu o dospívání a zároveň v komedii o hledání duševního zdraví na tom nejméně pravděpodobném místě, hrají Zach Galifianakis, Keir Gilchrist, Lauren Graham a Emma Robertsová.

Něco jako komedie, USA 97min, Režie: Anna Boden, Ryan Fleck, Hrají: Keir Gilchrist, Lauren Graham, Jim Gaffigan, Zach Galifianakis

Sucker Punch

Epická akční fantasy je dílem tvůrčí vize režiséra Zacka Snydera (300: Bitva u Thermopyl). Vychází z živé představivosti mladé ženy, jíž snový svět umožňuje unikat z temné reality. Babydoll byla uvězněna proti své vůli, neztratila ale vůli k přežití. Pevně odhodlána bojovat za  svobodu, vybízí své čtyři spoluzajatkyně, aby se spojily a pokusily se uniknout strašlivému osudu z rukou jejich věznitelů.

Sucker Punch, USA 2011, 105 min., režie: Zack Snyder, hrají: Emily Browningová, Abbie Cornishová a další

Reklama

Výběr článků

Načítám