Hlavní obsah

České hrady uvedou Shakespeara na Křivoklátě a Kašperku

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto na českých hradech patří již tradičně divadlu. Například na západočeský Kašperk se v srpnu vrací pražský Spolek Kašpar.

Foto: Archiv, Právo

Hrad Křivoklát

Článek

Tentokrát uvede v romantickém prostředí hradu derniéry dvou svých slavných shakespearovských inscenací – Hamleta a Richarda III. Oba tituly měly již svou pražskou derniéru, a plenérová představení na Kašperku jsou proto poslední možností je ještě spatřit. Richard III. s Janem Potměšilem, který za titulní roli získal Cenu Alfréda Radoka, se bude hrát od 9. do 11. srpna, Hamlet s Petrem Lněničkou od 12. do 14. srpna, vždy od devíti hodin večer. Shakespeare se objeví i na nádvoří hradu Křivoklát.

Nejslavnější milostnou tragédii všech dob, Romeo a Julie, zde od 15. do 20. srpna bude hrát pražský soubor Ty-já-tr, který na Křivoklátě s úspěchem uvedl již Noc na Karlštejně, Cyrana, Zkrocení zlé ženy, Sen noci svatojánské nebo Dona Juana. Letošní Romeo a Julie potěší diváky určitě tím, že herci titulních rolí jsou jen o málo starší než ti, které budou představovat. Režisérka Radka Tesárková počítá s tím, že mládí posílí emocionální autenticitu nesmrtelného příběhu lásky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám