Hlavní obsah

Nový singl Amy Winehousové vyjde 20. září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První z posmrtných singlů zpěvačky Amy Winehousové vyjde 20. září a půjde o duet s americkou jazzovou legendou Tonym Benettem. Očekává se, že brzy vyjde i celá deska zpěvačky, jež nedávno zemřela ve věku 27 let.

Foto: Profimedia.cz

Amy Winehousová

Článek

Píseň se jmenuje Body and Soul a verze s Bennettem a Winehousovou vznikla velmi krátce před smrtí zpěvačky. Celý výtěžek z prodeje má být věnován na nadaci jejího otce, která pomáhá mladým lidem závislým na drogách.

Nahrávka vznikla v londýnském studiu Abbey Road na jaře a stane se i součástí Bennettova alba Duets II.

"Vydáme to ještě před albem," sdělil Bennett televizi MTV. "A vše půjde nadaci, kterou založil její otec, aby se děti naučily, že nemají brát drogy." Bennett už dříve obdivoval Amy jako opravdovou jazzovou zpěvačku.

Foto: Profimedia.cz

Amy Winehouse

Sedmadvacetiletá Britka, která se proslavila druhým albem Back to Black po celém světě, byla dlouho závislá na alkoholu a drogách. Mnozí předpovídali, že se vysokého věku nedožije, a psychicky labilní zpěvačka to bohužel po krátkém období slávy potvrdila.

Její tělo bylo podrobeno pitvě, ale ta podle médií jasné vysvětlení smrti stejně neposkytla. "Nejsem ve stavu vám říct, co to pro nás znamená - opravdu nám to dělá věci lehčími," řekl zpěvaččin otec Mitch Winehouse před domem, kde byla v sobotu odpoledne Amy Winehouseová nalezena mrtvá.

Podle policie není zpěvaččino úmrtí zcela vysvětlené, ale není ani podezřelé. Budou potřeba ještě další toxikologické testy, které mohou trvat i týdny.

Reklama

Výběr článků

Načítám