Hlavní obsah

Sázavafest odstartuje již po jedenácté, tentokrát v Benešově u Prahy

Právo, Jaroslav Špulák

Již jedenáctý ročník letního Sázavafestu začne ve čtvrtek 4. 8. po poledni v areálu Zelený ostrov ve středočeském Benešově a potrvá do nedělního rána.

Článek

V Benešově se uskuteční poprvé, přičemž to je historicky čtvrté místo, na kterém se festival koná. Loni se odehrál v Kácově na Kutnohorsku. Poslední den tam ale intenzivně pršelo a konání akce se zdálo být v danou chvíli pro diváky i účinkující dost nebezpečné. Ředitel Sázavafestu Pavel Kloupar už nic podobného nechce zažít. Právu k tomu řekl: „Nechtěl bych už absolvovat ročníky, kdy nebudu vědět, co voda udělá. Letos v červenci navíc dost pršelo, takže i kdyby před festivalem bylo sucho, stejně by byl areál v Kácově od začátku podmáčený. Den po skončení loňského ročníku jsem tedy začal pracovat na přemístění festivalu. Neměl jsem žádné pochybnosti o tom, že to musím udělat.“

V Benešově se bude hrát na čtyřech hlavních scénách a několika menších. Oproti minulým ročníkům do programu přibyla řada zahraničních skupin, přičemž těmi největšími hvězdami jsou britští Hurts, The Subways a Kosheen, německá popová legenda Alphaville nebo slovenská zpěvačka Jana Kirschner, která si právě Sázavafest vybrala jako své letošní jediné festivalové zastavení.

Restart

Domácí scénu budou reprezentovat Monkey Business, Chinaski, J. A. R., Toxique, Vypsaná fixa, Tata Bojs, Xindl X a další. „Letošní ročník beru jako restart a chci do něho jít s novou silou, i když bych si přál mít víc finančních prostředků. Nechtěl jsem jít do kompromisů a přeju si, aby byl Sázavafest progresivnější, než je většina jiných českých festivalů. Chci jít kupředu a nenabízet jen oldschoolové záležitosti,“ dodal Kloupar. Vstupenka na celý festival nyní stojí tisíc korun, na místě bude o dvě stovky dražší. Čtvrteční program je pro návštěvníky zdarma.

Reklama

Související témata:

Související články

Archeologové našli u Kolosea mozaiku Apollona

Zachovalou nástěnnou mozaiku představující antického boha slunce a umění Apollona ve společnosti múz objevili archeologové v podzemí Trajánových lázní poblíž...

Výběr článků

Načítám