Hlavní obsah

Joe Spencer ze skupiny Blues Explosion slibuje silný a intenzivní zážitek

Právo, Alex Švamberk

Obnovená americká skupina Joe Spencer Blues Explosion, která navazuje na odkaz syrového blues rocku a garážových kapely, vystoupí ve čtvrtek v pražském Paláci Akropolis. Před zahájením turné odpověděl na otázky kytarista a zpěvák Joe Spencer.

Článek

Co nabídne vystoupení?

Lidé mohou čekat plno energie, silný intenzivní zážitek. Prostě rock’n’rollový koncert. Blues Explosion udržují plamen této skvělé hudby, jejího ducha. Budeme tvrdě pracovat na tom, aby to byl nejlepší koncert, jaký lze odehrát. Zahrajeme mnoho starých písní a také pár nových. Bude to silná intenzivní zkušenost.

Zmiňujete nové písně. Chystáte novou desku?

Od té doby, co od loňského roku hrajeme, jsme napsali mnoho nových písní a připravujeme se na to, že je nahrajeme.

Budete se držet vašeho původního pojetí?

Myslím, si, že Blues Explosion stáli vždy mimo trendy. Ano, čerpali jsme z vlivů minulosti a z prostředí New Yorku, ale v zásadě jdeme za svým srdcem, za vlastní múzou. Písně, které jsme složili, jsou pořád věrné těmto ideálům, a nemyslím si, že bychom dělali cokoli, co by bylo radikálně odlišné. Neuděláme countryové album, budou to stále Blues Explosion.

Jaký je New York dnes?

Změnil se, není to to město, do kterého jsem se zamiloval. Není to tak tvrdé, není to ten New York, kde se umělcům těžce přežívalo. Ale my v něm žijeme dál. Už jen město samo o sobě, jeho velikost, jeho hluk, kterému se nedá uniknout, ovlivňují to, co děláme.

Roger Miret z Agnostic Front říkal, že to už není New York z filmu Taxikář, ale spíš Disneyland.

Ano, svým způsobem to tak je. Hodně se změnil.

Proč jste rozhodl hrát hudbu?

To je dobrá otázka. Částečně to byla psychologická záležitost. Měl jsem pocit, že je ve mně něco, co chce vystupovat, vylézt na pódium a vyjadřovat se. Ale hodně je to dáno tím, že mám tak rád muziku. A když si zamilujete nějakou píseň, třeba Satisfaction od Rolling Stones, můžete ji poslouchat dokola, až ji jednou zkusíte zahrát sám. Tak začínala většina garážových kapel.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová alba: Queensryche, Bonamassa i Žalman

Alba, na která upozorňujeme v tomto týdnu, nejsou sice ve všech případech zcela čerstvá, nicméně nebylo by dobré, kdyby se v záplavě jiných ztratila. Došlo na...

Výběr článků

Načítám