Hlavní obsah

Harry Potter je jako ČEZ, za týden vydělá miliardy

Novinky, Stanislav Dvořák

Premiéra 15. července a už 31. července na kontě zhruba 17 miliard, to je prozatímní bilance filmu Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (Harry Potter a relikvie smrti - 2. část), který má uzavřít potterovskou sérii. Snímek se finančně dá přirovnat ke společnostem typu ČEZ.

Článek

Firma Warner Bros. s potěšením oznámila, že fanoušci už v pokladnách nechali miliardu dolarů (cca 17 miliard korun), což je ještě víc než za předchozí díl. Slavný Avatar z roku 2009 je dosud údajně nejvýdělečnějším filmem vůbec s částkou zhruba 2,8 miliardy dolarů, ale Harry Potter ještě pořád běží v kinech a může ho překonat.

Brýlatý kouzelník také snadno předběhne poslední Piráty z Karibiku, kteří dokázali za několik měsíců vydělat tolik, co Potter za 14 dní. Jen za první víkend v USA vydělal zhruba 22 miliónů dolarů.

Vyhlašování rekordů a nejvýdělečnějších filmů všech dob však mnozí považují za podvod a reklamní tah, protože lístky jsou v současnosti velmi drahé a absolutně není možné srovnávat hodnotu amerického dolaru dnes a třeba v osmdesátých letech.

Harry Potter stále vede i v českých kinech. Poslední víkend ho vidělo  97 987 lidí, což je oproti minulému týdnu propad o více než polovinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám