Hlavní obsah

Deštivé počasí předčasně ukončilo Benátskou noc

Právo, sve
Malá Skála

Kvůli nepříznivému počasí pořadatelé v neděli předčasně ukončili festival Benátská noc. Ten v obci Malá Skála na okraji Českého Ráje odstartoval již ve čtvrtek. Neproběhne tak nedělní program, který měl začít ve 12 hodin.

Článek

Program byl původně naplánován až do nedělní 22. hodiny. „Prší prakticky neustále od prvního dne festivalu. Po nočním programu, který končil okolo páté hodiny ráno, jsme prohlédli areál a rozhodli jsme se z bezpečnostních důvodů v programu již nepokračovat,“ oznámila mluvčí festivalu Johana Turnerová.

Statečné publikum

K rozhodnutí předčasně ukončit tradiční festival přispěly i informace meteorologů, kteří avizují další deště. Návštěvníci tak neuslyší písničkáře Jiřího Schmitzera, zpěvačku Olgu Lounovou, Debbi, nebo například vystoupení houslisty Jaroslava Svěceného.

„Lidé byli úžasní a stateční. Navzdory počasí vytvořili skvělou atmosféru,“ uvedla Turnerová na adresu návštěvníků, kteří se ve festivalovém areálu u Jizery potýkali s všudypřítomným bahnem a vodou. Čtvrteční program sledovaly tři tisíce návštěvníků, v pátek a v sobotu měl festival patnáctitisícovou návštěvnost. Podle Turnerové organizátoři ze stejných důvodů festival předčasně ukončili i před pěti lety.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám