Hlavní obsah

Kapela Nightwork se nachladila v zoo, postupně ruší své koncerty

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlučín

Členové kapely Nightwork, kteří se nechali v neděli a pondělí vystavit v pražské zoo jako exemplář homo sapiens, doplatili na svůj pokus o zviditelnění vlastním zdravím. Někteří z nich se v zoologické zahradě nachladili, zpěvák Vojtěch Dyk musel být údajně hospitalizován. Kapela proto zrušila čtvrteční koncert na festivalu Štěrkovna Open Music v Hlučíně. Prázdné místo v programu podle pořadatelů zaplní skupina Kryštof.

Článek

„Dostali jsme informaci od managementu kapely, že kapela je nachlazená a Vojtu Dyka si dokonce nechali v nemocnici. Podařilo se nám ale na čtvrteční večer, kdy měli Nightwork vystoupit, najít adekvátní náhradu v podobně skupiny Kryštof,“ uvedl pořadatel festivalu David Moravec. Dodal, že kapela podle vyjádření svého manažera nezahraje ani v pátek na festivalu v Kunětické hoře.

Foto: Petr Horník, Právo

S nápadem nechat se vystavit v zoo přišli sami členové skupiny Nightwork.

Produkční kapely Regina Hauserová potvrdila, že členové kapely se skutečně nachladili v zoologické zahradě. „Ještě přesně nevíme, kolik dalších koncertů se neuskuteční,“ řekla. Kapela ovšem podle jejích slov považuje akci v zoologické zahradě za úspěšnou. Podle webových stránek kapely se do zoo na dvoudenní expozici homo sapiens přišlo podívat 16 400 lidí, na hudebním serveru koule.cz sledovalo přenos z klece 30 tisíc diváků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám