Hlavní obsah

Tenorista José Cura vystoupí na začátku srpna v Českém Krumlově

Právo, ČTK, Vladimír Říha

V neděli přicestoval do Prahy a poté do Českého Krumlova světoznámý argentinský tenorista José Cura. Po příjezdu prohlásil, že se rád vrací do Českého Krumlova, a to především za skvělým publikem, dobrým jídlem, nádherným městem a přírodou.

Foto: archiv, Právo

José Cura vystoupí v Česku poněkolikáté.

Článek

Město si zamiloval při loňském pobytu a dvou galakoncertech na hudebním festivalu. Letos se na jihu Čech bude připravovat na nové nastudování opery Komedianti Ruggiera Leoncavalla, v níž v českém operním debutu ztvární hlavní roli Cania. Koprodukční projekt Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov a Jihočeského divadla v Českých Budějovicích bude mít premiéru 5. srpna na otáčivém hledišti.

Populární opera, která se řadí k uměleckému směru zvanému verismus, bude před českokrumlovskou točnou uváděna až do 10. srpna a Cura vystoupí ve dnech 5., 6., 7., 9. a 10. srpna. O atraktivní inscenaci je velký zájem, ceny vstupenek se pohybují od 1400 až 2900 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

The National vystoupí 17. srpna v Praze

Jedna z nejúspěšnějších amerických indie-rockových kapel The National se 17. srpna představí před českým obecenstvem. Koncert se uskuteční v pražském Divadle...

Výběr článků

Načítám