Hlavní obsah

Nightwork se jako první na světě nechali vystavit v zoo

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská zoologická zahrada se může pochlubit světovým unikátem. Jako první zoo na světě má krátkodobou expozici Homo sapiens, tedy člověka rozumného. Šest členů skupiny Nightwork se totiž od nedělního poledne vystavuje ve svém výběhu v Troji. Charitativní akci v pondělí v 17 hodin završí tichým koncertem.

Foto: Petr Horník, Právo

S nápadem nechat se vystavit v zoo přišli sami členové skupiny Nightwork.

Článek

„Původně s tím nápadem přišli sami kluci, když tady byli přát Kiburimu k prvním narozeninám, že nám tu prý vážně chybí jeden důležitý živočich. Byli z toho nápadu nadšení a my posléze také. Co vím, tak kluci nemohli dospat, jak se sem do výběhu těšili,“ řekla Právu mluvčí Zoo Praha Jana Ptačinská Jirátová.

Výběh šesti samců je luxusní, i když při bližším pohledu návštěvník odhalí dobře maskované malé koncertní pódium. K němu přiléhá i předzahrádka s posezením a houpacími sítěmi. Jen hlavní aktéři jsou ke zklamání většiny mladých návštěvnic oblečení.

Krmení i veterinární prohlídka

Zpěvák Vojta Dyk, kytarista Jakub Prachař, klávesisté František Soukup a Jan Maxián, bubeník Ondřej Sluka a basista Jakub Antl mají připnuté mikrofony, aby své diváky, kterých do zoo přišla spousta, pobavili. Někdy možná i proti své vůli. Kromě naplánovaného krmení, hraní a nočních prohlídek, měli návštěvníci možnost v neděli ve 13 hodin vidět i skutečnou veterinární prohlídku.

„Náš veterinář pan Vodička se rozhodl, že nový živoucí druh musí projít standardní prohlídkou. Prohlídne jim zuby, krk, změří teplotu a dostanou nápoj s uklidňujícími látkami. Jen pokud se budou bránit, bude jim tišící prostředky muset veterinář nastřelit šipkou,“ komentovala postup Ptačinská s tím, že nový druh musí projít všemi procedurami jako ti ostatní.

Nová skladba pro zvířátka

Hudebníci, s jejichž portréty si lidé mohou koupit trička, mikiny a dokonce je mohou stejně jako ostatní zvířata adoptovat a přispět tím na konto Pomáháme jim přežít pro ohrožené druhy, si přichystali ještě jedno překvapení zcela na závěr expozice. „Na koncertě by měla v úplné premiéře zaznít i jejich nová skladba, která je věnována právě zvířátkům,“ dodala mluvčí Zoo Praha.

Reklama

Související články

Zemřela zpěvačka Amy Winehouse

Sedmadvacetiletá britská zpěvačka Amy Winehouse byla nalezena mrtvá ve svém londýnském bytě. Policie zatím nezná příčinu její smrti, uvedla stanice SkyNews.

Výběr článků

Načítám