Hlavní obsah

V Číně se na Pottera nedostalo, čeká se na Mao Ce-tunga

– Peking

Pokud si čeští nadšenci filmové ságy Harry Potter myslí, že na poslední část čekali příliš dlouho, měli by jet do Číny. Zdejší obyvatelé totiž musí na svého oblíbence čekat do té doby, než film s Mao Ce-tungem shlédne dostatek diváků.

Článek

Čínské úřady údajně stanovily, že snímek oslavující letošní 90. výročí založení strany, musí v této zemi s 1,3 miliardy obyvatel vydělat v přepočtu 2,15 miliardy korun. Zájem ale není tak velký, jak se asi čekalo. Tržby dosáhly zatím jen 793 miliónů korun, což je sice víc než v případě většiny státem financovaných filmů, ale přitom ani ne polovina požadované částky. Úřady proto zdržují uvedení čínskými diváky napjatě očekávaných hollywoodských trháků, jako je Harry Potter a relikvie smrti - 2. část či Transformers 3.

Čínská internetová komunita proto vyzývá každého Číňana, aby si nenechal komunistický film, v němž se objevuje i slavný hongkongský herec Chow Yun-Fat, známý z oscarového snímku Tygr a drak či filmů Anna a král a Válka gangů, ujít. "Fanoušci musejí přesvědčit své otce, matky, otce, strýce, tety, dědečky, babičky a další, aby šli na Začátek velké obrody. O to dřív budeme mít Pottera v kinech," citoval britský list Guardian jednoho z čínských bloggerů.

Reklama

Související témata:

Související články

Punkoví Exploited vystoupí na jihu Moravy

Skotská punková skupina The Exploited vystoupí tuto sobotu v areálu Campu Josef v malé vesnici Dubňany. Legendární soubor bude hrát od devíti večer. Celý...

Výběr článků

Načítám