Hlavní obsah

Na jazzovém Bohemia festu se objeví i John Scofield

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestý ročník jazzového festivalu na náměstích českých a moravských měst končí třemi posledními koncerty. 21. 7. v Brně na náměstí Svobody zahrají tři kapely – slovenská Michala Bugaly, nizozemská Ploctones a hlavní hvězda večera, americký kytarista John Scofield se svým kvartetem.

Foto: Profimedia.cz

Jazzový festival se mimo jiné odehrává i na Staroměstském náměstí.

Článek

Scofield, osobní přítel zakladatele festivalu českoamerického kytaristy Rudyho Linky, získal v roce 2008 jako první festivalovou cenu. 22. 7.  v Prachaticích vedle Ploctones vystoupí polský Mikromusic a český FanFanTulipan, sobotní závěr festivalu v Českých Budějovicích obohatí ještě přítomnost indického perkusionisty Triloka Gurtu, u nás známého z mnoha koncertů zejména s kapelou Oregon.

Dosavadní průběh festivalu až na druhý pražský koncert těží z velkých návštěv i dobrého počasí. Nejlépe na tom byl zatím první pražský koncert, kde se skandinávskými jazzmeny, doprovázející dánskou zpěvačku Cecilii Norbyovou oslnil hvězdný švédský basista Lars Danielsson. Na Staroměstském náměstí byly uděleny i dvě ceny – mladý český pianista a skladatel Petr Beneš získal první cenu ve skladatelské soutěži za skladbu Waiting for Art a během koncertu amerického McCoy Tyner Quartetu byla leaderovi souboru McCoy Tynerovi udělena letošní Bohemia Jazz Award.

Reklama

Související témata:

Související články

Fotografie Roberta Vana míří do New Yorku

Úterní předpremiéru má za sebou vernisáž fotografií Roberta Vana, které se objevily na kalendářích Kavárna Slavia a Grandhotel Evropa. Fotografie budou na...

Výběr článků

Načítám