Hlavní obsah

Romeo a Julie se vrací na jeviště Slezkoostravského hradu

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější milostný příběh z pera velkého alžbětince se 23. července vrací na jeviště Slezskoostravského hradu v rámci Letních shakespearovských slavností v Ostravě.

Článek

Romea a Julii nastudovali ostravští herci spolu s kolegy, kteří v Ostravě začínali svou kariéru a nyní již hrají většinou v Praze. V rolích veronských milenců excelují Marek Holý s Terezou Dočkalovou, Chůvu hraje Jitka Smutná, Merkucia Jan Hájek, Knížete Stanislav Šárský, bratra Vavřince Jiří Sedláček, populární z televizní obrazovky, účinkuje i řada dalších výborných herců.

Příběh milenců se odehrává v současnosti

Inscenace je dílem režiséra Pavla Šimáka, který zasadil příběh milenců do současnosti, ale i když se tragédie prolíná s komedií, nepozbyla nic na poezii a křehkosti prvního milostného vzplanutí, které je dnešní mladé generaci možná o něco bližší, než kdyby se děj odehrával v alžbětinských kostýmech.

„Spousta lidí zná ten obecně známý příběh, ale já doufám, že my jsme dokázali to, že diváci budou najednou překvapeni, kolik jsme tam objevili vrstviček, zákoutí příběhu, jak to vlastně všechno bylo doopravdy,“ zve režisér Šimák.

Divadelní dílna

Kromě Romea a Julie v Ostravě probíhá i třídenní divadelní dílna (19.–21. 7.) s názvem Shakespeare hrou, kterou vede profesor herectví a dramatické tvorby londýnské Metropolitní univerzity Gian Carlo Rossi a jeho studenti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám