Hlavní obsah

Lady Gaga byla naší fanynkou, ještě než se proslavila, říká zpěvák její předkapely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z hvězd festivalu Colours Of Ostrava byla kapela Semi Precious Weapons, která se proslavila jako předskupina Lady Gaga. Před pátečním koncertem prozradil Novinkám zpěvák Justin Tranter, proč si tuto provokativní glamrockovou partu vybrala.

Článek

Jak se vám podvedlo, že si vás, přidrzlé rockery, vybrala jako svoji předkapelu popová hvězda Lady Gaga?

Za první se považujeme za pop, i když víme, že hrajeme hodně hlasitý rock´n´roll. Milujeme pop. Ale hlavně, ona je velkou fanynkou naší kapely. Když měla devatenáct a žila v New Yorku a naše kapela právě začala, tak ona byla jednou z našich prvních fanynek. Začala chodit na koncerty, to ještě byla brunetka, bylo to ještě předtím, že se stala Lady Gaga. A když se stala největší hvězdou na světě, tak nás pozvala, abychom před ní vystupovali.

Jaké to je hrát před ní?

Skvělé. Dělali jsme to půldruhého roku a vystoupili před ní na dvou stech koncertech po celém světě. Její fanoušci jsou vášniví. Byla to velká příležitost. Zahajovat koncert pro Lady Gaga je vzrušující. Je tam 15 000 lidí. Navíc je jednou z našich nejlepších kamarádek, takže to není jen o tom vystupovat pro skvělé publikum, ale taky jsme byli na turné s jedním z nejlepších přátel, které máme.

Skutečně vás berou příznivci Lady Gaga? Fanoušci popu někdy rock nemají rádi.

To jo, ale její fanoušci jsou otevření, berou různé styly hudby.

Myslíte si, že udržujete původního ducha New Yorku? Roger Miret z hardcorové kapely Agnostic Front říká, že je nebezpečný New York z filmu Taxikář pryč a změnil se na disneyland.

New York je pro naši kapelu velmi důležitý. Přestěhovali jsme se do něj z Bostonu, kde jsme společně chodili do hudební školy. A když jsme se do New Yorku stěhovali, mysleli jsme si, že musí být úplně bláznivý, sprostý a vzrušující, že musí překračovat všechny meze. Když jsme dávali dohromady kapelu, inspirovala nás romantické vize, jaký by New York měl být. Zdálo se nám však, že všechny kapely v něm jsou nudné a impotentní.

Takže rock podle vás vyčpěl?

Nebezpečí a vzpoura už v rocku nejsou, rock už působí bezpečně a smutně, i když v něm jsou výjimky. Obdivuju Iggyho Popa, to je duch, který je ve většině rocku již mrtvý, ale žije v hip hopu. Hip hop je pořád nebezpečný a vzrušující. A rebelský. Proto je pro nás hip hop tak důležitý, je v něm vztek a sex.

Provokujete rádi?

Ano. Rádi provokujeme, vzrušujeme.

Jak důležitá je pro vás reklama?

Já se o to nestarám. Lidi už moc nekupují alba, takže mnoho hudebníků nemůže jezdit ani na turné. Hudební vydavatelství je už neplatí, jsou sponzorovány výrobci mobilních telefonů nebo výrobci alkoholických nápojů. A to je myslím jediný způsob, jak se v hudbě dají vydělávat peníze, protože lidi si nekupují desky.

Pořád ale chtějí slyšet hudbu a pořád chodí na koncerty, chtějí vidět kapely naživo. Je to jen odlišný způsob, jak se to platí, hudbu dostanou zadarmo a turné vám zaplatí mobilní operátor. Ten starý způsob měl větší smysl, když ale chcete dělat hudbu a být v kapele, musíte být otevřený tomu, jak se věci mění.

Musíte najít zdroje, protože natočit dobré album není levné.

Jo a reklama je jednou z možností. Jednou bych chtěl být tváří coca coly, to je můj sen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám