Hlavní obsah

Festival Colours of Ostrava se pyšní bohatým programem

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek v 16 hodin se otevřou brány hudebního festivalu Colours of Ostrava. Jeho desátý ročník nabídne poprvé v historii více zahraničních než tuzemských kapel. Ze zahraničí jich přijede padesát, domácích bude o čtyři méně.

Foto: archív pravo, Právo

Nick Cave

Článek

„Colours se vždy profilovaly jako přehlídka, kam jezdí návštěvníci objevovat zajímavou a vzrušující hudbu z celého světa. Jsem ráda, že letos se tato naše snaha díky nejnabitějšímu a nejdražšímu programu projevila i v počtech jednotlivých kapel,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. Na programu letos jsou irské legendy Clannad, Public Image Ltd. bývalého frontmana Sex Pistols Johna Lydona, jazz hiphopoví The Herbaliser nebo zpěvačka Santigold.

Vystoupí rovněž Nick Cave s projektem Grinderman, Yann Tiersen, skladatel hudby k filmům Amélie z Montmartru či Good bye, Lenin!, Salif Keita, zpěvák z Mali s nezaměnitelným hlasem, Brendan Perry, polovina dua Dead Can Dance, znovuobnovení hluční Swans, miláčci britské kritiky The Horrors, elektronickorockoví Apollo 440, fenomenální trumpetista Jon Hassell a další. Domácí scénu budou reprezentovat mimo jiné Tata Bojs, Monkey Business, Nightwork, Divokej Bill či Lenka Dusilová s Eternal Seekers.

Počet programových „položek“, které se odehrají do neděle na 12 venkovních i vnitřních scénách (například kostel, taneční klub, divadelní šapitó, knihkupectví, kino), se vyšplhal na téměř 150.

Reklama

Související články

Swans hledí vpřed

Jednou z posledních kapel, které se představí na letošním festivalu Colours Of Ostrava začínajícím ve čtvrtek, jsou američtí Swans. Zahrají v neděli večer před...

Zemřel malíř Zdeněk Sýkora

V úterý večer zemřel v Lounech ve věku 91 let Zdeněk Sýkora, světově uznávaný průkopník užití počítače ve výtvarném umění. O úmrtí informovala asistentka Lenky...

Výběr článků

Načítám