Hlavní obsah

Letní filmová škola láká na hvězdy světové kinematografie

Právo, Klára Kolářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí 37. letní filmová škola, kterou mohou lidé navštívit od 22. do 31. července v Uherském Hradišti, láká hlavně na hvězdy světové kinematografie.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Emir Kusturica

Článek

Budou mezi nimi finský režisér Aki Kaurismäki nebo srbský filmař a hudebník Emir Kusturica. „Kromě tradičních sekcí, zabývajících se třeba vhledem do dějin kinematografie nebo trendy současných světových kin, na něž jsou diváci už zvyklí, nabízíme několik přednášek i workshopů se zajímavými tvůrci. Kromě filmařů půjde rovněž o světově uznávané teoretiky, kteří nabídnou svůj osobitý pohled na film zase z trochu jiné perspektivy,“ vypočítává zajímavosti umělecký ředitel přehlídky Pavel Bednařík.

Besed a workshopů se kromě již zmiňovaných hvězd zúčastní také thajská naděje Apichatpong Weerasethakul, který za svůj snový snímek Strýček Búnmí získal loni na festivalu v Cannes Zlatou palmu pro nejlepší film. Chybět nebudou ani čeští filmaři. Pozvaní přijali legendární Otakar Vávra i Robert Sedláček, který v Uherském Hradišti představí hned své dva nové snímky. Odreagování od přemíry kvalitních filmů zajistí sportovní vyžití.

„Chystáme fotbalové utkání Česka proti Srbsku. Ještě si sice nejsme jisti sestavou, ale Kusturica se svou skupinou No Smoking Orchestra se na souboj ohromně těší,“ popisuje Bednařík a doplňuje, že na vyznavače méně namáhavých sportů čeká také turnaj v pétanque. Internetová akreditace pro zájemce končí 19. července. Všechny informace lze najít na webových stránkách školy www.lfs.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Papa Roach znovu v Praze. Vystoupí v Lucerně

V loňském roce jsme mohli Papa Roach vidět i slyšet na festivalu Sázavafest. V letošním roce vystoupí přímo v Praze v Lucerna Music Baru, a to ve středu 13....

Výběr článků

Načítám