Hlavní obsah

Budoucnost festivalu Glastonbury vidí organizátoři v černém

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátor a tvůrce britského festivalu Glastonbury Michael Eavis vidí budoucnost akce v černých barvách. Pětasedmdesátiletý vlastník Worthy Farm, kde se začala akce pravidelně konat před jednačtyřiceti lety, si myslí, že další ročníky jsou ohroženy.

Foto: CATHAL MCNAUGHTON, Reuters

Davy lidí na festivalu Glastonbury

Článek

Byť na jeho akci letos přišlo 170 tisíc diváků, je přesvědčen, že hudební fanoušci se budou v dalších letech festivalům tohoto typu spíše vyhýbat.

„Za prvé kvůli ekonomické náročnosti, kterou na ně taková akce klade, a za druhé proto, že budou mít pocit, že už to všechno viděli a zažili,“ řekl Eavis.

Jeho slova by se letos ale spíše hodila pro festivaly Womad nebo Latitude, které měly velký problém s prodejem vstupenek. Eavis přiznal, že Glastonbury má za sebou také hubená léta, kdy se potýkal s finanční krizí. Týkalo se to zejména roku 2008, kdy byl hlavní hvězdou Jay-Z. V letošním roce byly největšími hvězdami skupiny U2, Coldplay a zpěvačka Beyoncé.

Reklama

Související témata:

Související články

Prahou se prožene divadlo v ulicích

Od 18. do 24. července se v pražských ulicích a v Divadle v Celetné konají mezinárodní festivaly – pouličního divadla Za dveřmi a fyzického divadla a klaunérie...

Výběr článků

Načítám