Hlavní obsah

Festival v ulicích Ostravy nabídne koncerty hvězd zdarma

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří nemají vstupenku na festival Colours of Ostrava, budou mít možnost některé exotické hvězdy vidět zdarma v ulicích krajského města. Součástí Barev Ostravy totiž bude letos nový Festival v ulicích, jenž se uskuteční v centru Ostravy a na který bude vstup zcela zdarma.

Foto: Profimedia.cz

V centru Ostravy vystoupí například Charlie Straight.

Článek

Na dvou hudebních pódiích v centru Ostravy vystoupí od pátku do neděle například skupiny Charlie Straight, Úspěch, Xavier Baumaxa, Tomáš Klus nebo Stanley Dixie Street Band. Ukázky ze své tvorby předvedou také někteří méně známí zahraniční umělci, například zpěvačka La Shica ze Španělska, Luisa Maita z Brazílie, Sam Karpienia z Francie či novozélandská kapela Moana and The Tribe.

„Vrcholné cirkusové umění a akrobacii ukáže na Festivalu v ulicích soubor Kawa Musical Circus z Indie,“ uvedl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Součástí Festivalu v ulicích bude i bohatý doprovodný program. Lidé si budou moci například projít hudební uličkou, ve kterou se promění ulice 28. října. Tam si budou moci vyzkoušet a koupit nástroje z celého světa, zažít improvizovaná vystoupení pouličních umělců, odnést si vlastnoručně vyrobené tričko a podobně.

V Divadle loutek, které se nachází těsně vedle hlavního vstupu do festivalového areálu na Černé louce, se uskuteční soutěžní exhibice ve slam poetry. Kub Fiducia nabídne program spojený s industriálními památkami. Festival v ulicích podpoří i ostravská divadla, která nabídnou speciální program za snížené vstupné.

„Program Festivalu v ulicích bude končit každý den nejpozději ve 21 hodin. Obyvatelům v centru Ostravy se omlouváme a prosíme je o pochopení, pokud jim akce způsobí jakékoliv nepohodlí,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Reklama

Výběr článků

Načítám