Hlavní obsah

Prahou se prožene divadlo v ulicích

Právo, Radmila Hrdinová

Od 18. do 24. července se v pražských ulicích a v Divadle v Celetné konají mezinárodní festivaly – pouličního divadla Za dveřmi a fyzického divadla a klaunérie Nultý bod.

Foto: Profimedia.cz

Některá představení se odehrají také na Staroměstském náměstí.

Článek

„Spolupráce obou projektů se odráží v podtitulu Jiný festival, nové divadlo. Během jediného týdne budou moci diváci zhlédnout přes 25 divadelních akcí v Divadle v Celetné, na Staroměstském náměstí, náměstí Republiky, Ovocném trhu, náměstí Míru, náměstí Jiřího z Poděbrad a v prostoru Bubenská 1,“ říká šéf Nultého bodu Petr Boháč.

Hvězdou festivalu Za dveřmi bude polský divadelní ansámbl Teatr Kana Zygmunda Ducziňského, který představí v české premiéře plenérový projekt Where to.?! z dílny režisérky Bibianny Chimiak. V Divadle v Celetné vystoupí australská rodačka Nola Rae žijící a tvořící v Anglii a ruská avantgardní skupina BlackSKYWhite. V Praze uvede Nola Rae své poslední představení Exit Napoleon s podtitulem Pursued by Rabbits.

Skupina BlackSKYWhite patří spolu s Akhe a Děrevem mezi ruský triumvirát současného fyzického divadla. V Divadle v Celetné se objeví jejich představení USSR Was Here. Další ze zahraničních hvězd, Grotest Maru z Berlína, se zaměřuje na pouliční site-specific. Jejich poetika je inspirována vizuálním, fyzickým divadlem, instalacemi a land artem. V pražských ulicích uvede dva projekty: pouliční představení Parada Narrnia a Phalanx Bamboo, jež bylo vytvořeno speciálně pro EXPO 2000 v Hanoveru.

Vstupné na venkovní představení jsou zdarma, vstupenky do Divadla v Celetné či do prostoru Bubenská v cenách 250 a 180 Kč (studenti) jsou k dostání v předprodeji v síti Ticket Portál, na místě a každý den konání festivalu ve stánku na Staroměstském náměstí.

Reklama

Související témata:

Související články

Karlovarský filmový festival začal balit

Po deseti dnech se začal v neděli 10. července karlovarský filmový festival balit. Vestibul hotelu Thermal v neděli odpoledne připomínal spíše velké skladiště...

Výběr článků

Načítám