Hlavní obsah

Woody Allen začíná v Římě s natáčením nového filmu Bop Decameron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární americký režisér a herec Woody Allen začne v pondělí natáčet svůj nový film Bop Decameron, který se odehrává v Římě.

Článek

Ve snímku chce slavný tvůrce ukázat romantický aspekt italské metropole. Natáčení by mělo trvat čtyři týdny. Allena s jeho ženou Sun-Ji ve čtvrtek přijal italský prezident Giorgio Napolitano. Kromě samotného režiséra si v komedii zahrají americký herec Alec Baldwin, Ital Roberto Benigni, španělská hvězda Penélope Cruzová, australská herečka Judy Davisová a američtí herci Jesse Eisenberg, Greta Gerwigová a Ellen Pageová.

Cruzová přijela do Říma ve čtvrtek s šestiměsíčním synem Leonardem, jehož otcem je její herecký kolega Javier Bardem. Ve vedlejších rolích filmu, který by měl mít rozpočet 17 miliónů eur (412 miliónů korun), si zahrají italští herci Fabio Armiliata, Ornella Mutiová, Flavio Parenti a Riccardo Scamarcio a kanadská herečka Alison Pillová.

Komedie je složena z paralelních příběhů Američanů a Italů v Římě. Film čerpá námět ze snímku Boccaccio 70 z roku 1961, který natočili italští režiséři Federico Fellini, Luchino Visconti, Mario Monicelli a Vittorio De Sica. Allenovo dílo by mělo sestávat rovněž ze čtyř epizod. Zatím poslední Allenův film Půlnoc v Paříži, obsazený americkým hercem Owenem Wilsonem a Kanaďankou Rachel McAdamsovou, zahajoval květnový filmový festival v Cannes.

Reklama

Související témata:

Související články

Woody Allen: Nejdřív jsem měl název

Woody Allen přijel na filmový festival v Cannes se snímkem Půlnoc v Paříži. "Návrh na „pařížský“ film jsem dostal už před pěti lety. Samozřejmě jsem ho chtěl...

Výběr článků

Načítám