Hlavní obsah

Rock for People letos vsadil na několik es

V minulých letech se na festivalu Rock for People zpravidla stávalo, že v programu byla jedna velká hvězda, která svou slávou předčila ostatní a dávala přehlídce charakter. V letošním roce to pořadatelé pozměnili. Vsadili na několik vyrovnaných jmen, a to se nepochybně vyplatilo.

Foto: Jakub Deml, Právo

My Chemical Romance patřili k vrcholům festivalu.

Článek

Sedmnáctý ročník se konal v královéhradeckém Festival Parku od soboty do úterní noci. Představilo se na něm na 140 účinkujících a navštívilo jej 28 500 diváků. Je to vyrovnaný návštěvnický rekord z loňska, kdy programu vévodili slavní Muse.

Letos se nejvíce povedla vystoupení americké formace My Chemical Romance. V úvodu se sice musela potýkat s technickými problémy, které ji dvakrát vyhnaly z pódia, nicméně následoval výtečný koncert sestavený z povedených rockových skladeb leckdy až stadiónového formátu.

Festivalové fajnšmekry jistě potěšila instrumentální erudice australského John Butler Tria, povedla se i vystoupení elektrorockových Australanů Pendulum úplně na závěr festivalu, stejně jako ta s hudební scénou se pomalu loučící britské skupiny The Streets nebo chytrými americkými indierockery Jimmy Eat World.

V Hradci Králové se měnilo počasí od chladného po teplé. Akce byla ale profesionálně zorganizovaná a učinila další krok do festivalové Evropy, kam nepochybně cíleně kráčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jiskřivý závěr Rock for People

Ve středu nad ránem skončil ve Festival Parku v Hradci Králové sedmnáctý ročník Rock for People. Učinil tak ve velkém stylu. Jeho návštěvníci, kteří vydrželi...

Výběr článků

Načítám