Hlavní obsah

Vypsaná fixa představila na Rock for People novou skladbu

Právo, Jaroslav Špulák

Pondělní noc na Rock for People byla příliš dlouhá na to, aby v úterý ráno přihlížel prvním účinkujícím dostatek diváků. Většina odpočívala v příjemném počasí kdesi mimo královéhradecký Festival Park, jiní se vypravili do města a ponechali první kapely svému osudu.

Článek

Trochu se to dotklo i skupiny Kryštof, která ve velkém modrém stanu nabídla svůj letošní koncert koncipovaný pro kina. Na plátně na pódiu za kapelou běžel časosběrný dokument a Kryštof k němu hrál naživo skladby, které náležely k představovaným obdobím.

Divácký ohlas byl příznivý, kapela ostatně zahrála své nejslavnější písničky a v dokumentu se dokázala otevřeně dotknout problémů, s nimiž se musela během kariéry potýkat.

Na stejném místě později nabídl své příjemné hitíky Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy, stejně tak mladí třinečtí Charlie Straight, kteří kromě své tvorby naprosto odzbrojují tím, jak si dovedou každý koncert naplno užít.

Odpolednímu programu dominovala například pardubická skupina Vypsaná fixa, jež k festivalu Rock for People neodmyslitelně patří a divákům nabídla i ochutnávku z alba, které připravuje k vydání na říjen letošního roku. Kolekce zatím nemá název, ale zpěvák a kytarista Márdi řekl, že na ní bude nějakých třináct písniček a ta o benzinových pumpách, bagetách a kávách na nich, jež v Hradci Králové zazněla, také.

Výborní byli američtí Anberlin. Jejich skladby jsou rockové, mají alternativní náladu a nepostrádají melodie, které jsou zajímavé, ne však vtíravé. Přestože pod pódiem nebylo při jejich vystoupení tolik diváků jako den předtím na My Chemical Romance, patřili k nejzajímavějším formacím dnešního odpoledne.

Přestože se na Rock for People odehrává poslední den, do areálu neustále proudí noví diváci. Včera jich bylo přítomno 26 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám