Hlavní obsah

My Chemical Romance na Rock for People potěšili

Právo, Jaroslav Špulák

Hudební festival Rock for People, který se koná od soboty ve Festival Parku v Hradci Králové, má za sebou další den. Před šestadvaceti tisíci diváky, jak oznámili pořadatelé, byla v pondělí večer hlavní hvězdou americká skupina My Chemical Romance.

Článek

Její vystoupení patřilo k prozatímním vrcholům festivalu. Představila písničky z nového alba Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys, hrála i skladby z pět let staré desky The Black Parade a rychle získala publikum na svou stranu. Zpěvák Gerard Way byl v dobré formě, kapela mu sekundovala s velkým přehledem a řada hitů v programu zaručila, že publikum se často přidávalo ve zpěvu a písně provázelo aplausem.

Hravost i dravost

Hezký set předvedli též Britové Asian Dub Foundation, kteří ve své muzice mísí taneční rytmy s reggae a dalšími názvuky world music. Jejich večerní koncert byl svěží, kapela publikum roztančila a to jí zato pomáhalo nevídanou vstřícností.

Podobně to dopadlo při vystoupení mladých Angličanů The Wombats. Jejich písničky ctí melodii, jsou však nadto poněkud poťouchlé a bláznivé. Skladby Američanů Primus ostatně také. Jsou jen mnohem náročnější, kompozičně složité a ještě bláznivější. Atmosférou i stylem patří spíše do osmdesátých a devadesátých let.

Poslední den

V úterý je na Rock for People na pořadu poslední den. K nejočekávanějším patří koncerty zahraničních skupin Pendulum, Beatsteaks, Jimmy Eat World, The Streets, Digitalism nebo Molotov.

České barvy bude hájit například kapela Kryštof, která odehraje poslední koncert ze svého letošního úspěšného kinotour. Velký festivalový stan promění v kinosál a připomene písničky napříč svou historií, které doprovodí unikátní filmový dokument.

Skupina Sunshine bude hrát i skladby ze svého čerstvého alba Karmageddon, Tata Bojs představí i písně z novinky Ležatá osmička a své největší hity připomenou Buty nebo Michal Hrůza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám