Hlavní obsah

Večírkem pro nedočkavé začal Rock for People

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Ve Festival Parku v Hradci Králové začal v sobotu krátce po poledni sedmnáctý ročník hudebního festivalu Rock for People. Pro mnohé ale začal už v pátek. Areál festivalu sice přístupný nebyl, ale ve stanovém městečku a v Green City se již hrálo.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Plexis

Článek

Podle pořadatelů v pátek dorazilo na dva tisíce návštěvníků. V sobotu pozdě odpoledne už bylo ve Festival Parku na sedm tisíc diváků, přičemž před vstupní branou byla dlouhá fronta a podobně tomu bylo i před stanovým městečkem.

Hraje se na třech scénách a jako první o půl třetí odpoledne vystoupila broumovská skupina Imodium. Nejzajímavější program nabídl v rámci Večírku pro nedočkavé stan Evropa 2 Stage. Má kapacitu sedm tisíc diváků, z nichž dvanáct set může sedět na tribunách. Představili se v něm November 2nd, Plexis nebo The Prostitutes, večer dojde i na Republic Of Two, Xindla X nebo Žlutého psa.

V neděli bude Rock for People zahájen oficiálně. Program začne v 11.30 hodin, ovšem hlavní hvězdy přijedou večer. Budou to například britská zpěvačka Kate Nash, kanadská poppunková parta Sum 41 nebo americká kapela Paramore. Z českých formací vystoupí UDG, Chinaski, Tři sestry nebo Nightwork.

Páteční jam

Jednou ze skupin, která hrála už v pátek, byla brněnská rocková formace Rattle Bucket, která si na letošní léto naplánovala koncertní turné před branami velkých festivalů. Když čekala na své vystoupení v ekologickém městečku Green City, šla se podle plánu „rozcvičit“ před hlavní bránu.

„Vybalili jsme nástroje a začali jsme hrát. Sešlo se asi sto padesát lidí, byl to mejdan přesně tak, jak jsme si to představovali,“ prozradil zpěvák a kytarista Radim Věžník

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám