Hlavní obsah

Premiérové promítání Transformers 3 vyneslo 13,5 miliónu dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Diváci severoamerických kin nechali na pokladnách v přepočtu 226 miliónů korun, a to jen při půlnočním uvedení třetího pokračování akčního filmu Transformers. Podle agentury Reuters to vyplývá z odhadů filmových studií zveřejněných tento týden.

Foto: Profimedia.cz

Transformers 3

Článek

Transformers 3, třetí díl série akčních sci-fi o boji Autobotů - inteligentních bytostí "přestrojených" za auta - s nepřátelskými Deceptikony v noci na středu v USA a v Kanadě uvedlo 3000 kin. Utržila celkem 13,5 miliónu dolarů, o 3,1 miliónu méně než půlnoční uvedení druhého dílu (Transformers: Pomsta poražených) před dvěma lety. Rekord podle odborníků drží upírská romance Twilight sága: Zatmění, která loni při půlnočním promítání utržila 30 miliónů dolarů.

V USA v pátek začíná prodloužený víkend spojený s oslavami Dne nezávislosti. Podle prezidenta odborného serveru Hollywood.com Paula Dergarabediana by film režiséra Michaela Baye v prvních šesti dnech v USA a v Kanadě mohl vydělat mezi 150 a 180 milióny dolarů. Na celém světě by pak za šest dnů od uvedení do kin mohl utržit i půl miliardy dolarů, míní.

Třetí snímek série Transformers, který v originále nese podtitul Temná strana měsíce, se v ČR začal promítat ve čtvrtek. Čeká se, že akční snímek natočený ve formátu 3D se stane jedním z největších filmových hitů léta.

Reklama

Související témata:

Související články

Paul aneb E. T. po dvaceti letech

Snímek Paul, který ve čtvrtek vstupuje do českých kin, je odpovědí na otázku, co se stane, když se dva angličtí kamarádi rozhodnou vyrazit trochu opožděně na...

Lidice v kinech stále vedou

Válečné drama Lidice je stále v čele žebříčku nejnavštěvovanějších filmů v domácích kinech. V absolutních číslech si za poslední víkend Lidice přičetly 29034...

Výběr článků

Načítám