Hlavní obsah

Festival Slavkov 2011: Přes pět set hudebníků bude hrát najednou Čajkovského

Novinky, efk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavkov

Velmi netradiční hudební zážitek je připraven pro hosty hudebního festivalu Slavkov 2011. V neděli 3. července se na nádvoří a v zahradách slavkovského zámku představí celkem dvanáct kapel a orchestrů z celé Evropy. Nechybí ani Pražský symfonický orchestr.

Článek

Vyvrcholením festivalu Slavkov 2011 bude závěrečná Overture 1812 od Petra Iljiče Čajskovského, kterou zahraje všech více jak pět stovek muzikantů za doprovodu ohňostroje.

„Jedná se o v Česku zcela ojedinělý projekt. Pozvané kapely a orchestry patří mezi evropskou špičku. Společná Overture 1812, kterou zahraje více jak pět set hudebníků, bude úplným vyvrcholením nedělního festivalu. Když se podobná akce konala v Srbsku, tak se jí zúčastnilo přes půl miliónu diváků. Tolik jich asi do Slavkova nepřijede, ale věříme, že si k nám milovníci kvalitní hudby cestu najdou i proto, že vstupné je volné,“ prozradil holandský spolupořadatel celé akce Nico ter Beek.

Festival Slavkov 2011 začíná v neděli 3. července od 11:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám