Hlavní obsah

Jason McCaslin ze Sum 41: Vydělávat si na živobytí hudbou je úžasné

Právo, Šárka Hellerová

Skupina Sum 41 vystoupí na Rock for People. "Na prvním místě je ale určitě samotné živé hraní. To je zdaleka nejlepší. Vydělávat si hudbou na živobytí je také úžasná věc a my to štěstí máme. Potkávat se s jinými kapelami na festivalech je skvělé," uvedl baskytarista Jason McCaslin pro Právo.

Článek

Cítíte se být slavnou kapelou?

Moc o takových věcech nepřemýšlím. Vím, že jsme kapela, která je už jedenáct let na cestách a vydala do dnešního dne šest studiových alb. Hrajeme koncerty po celém světě a stále máme všude hodně fanoušků. Lidé na naše koncerty chodí. Pokud to znamená být slavný, pak ano, řekl bych, že jsme slavní.

Co je kromě cestování dobrého na tom být členem slavné kapely?

Mám na tom rád hodně věcí. Na prvním místě je ale určitě samotné živé hraní. To je zdaleka nejlepší. Vydělávat si hudbou na živobytí je také úžasná věc a my to štěstí máme. Potkávat se s jinými kapelami na festivalech je skvělé. A spolupracovat s takovými ikonami jako Iggy Pop je také úžasné.

Loni jste odehráli dva vyprodané koncerty v České republice. Pamatujete si na ně?

Ano, strávili jsme tam několik dní a měli jsme možnost projít si město, což bylo krásné. Nestává se nám to v každém městě. Praha se stala jedním z mých nejoblíbenějších evropských měst. Koncerty byly skvělé. Z takových stránek, jako je MySpace, jsem věděl, že jsou v Česku vášniví fanoušci, ale byl jsem unešený, když jsem viděl, kolik lidí je zapáleno pro naši kapelu. Byl to dobrý pocit a najisto se k vám budeme vracet.

Hrajete rádi na letních festivalech?

Hrajeme rádi kdekoliv. Festivaly jsou cool, protože je na nich hodně lidí a hrajete s kapelami, které byste normálně nepotkali.

Na který festival vzpomínáte nejraději?

Za ty roky jich bylo mnoho výjimečných. Summersonic v Japonsku je vždy úžasný. Festivaly v Readingu a Leadsu byly také pokaždé super. Na Rock Am Ring a Rock Am Park v Německu jsme před pár lety hráli s Metallikou, což byl perfektní zážitek. Bylo jich mnoho, nejde je vyjmenovat.

Čeho si na vašem aktuálním albu Screaming Bloody Murder ceníte nejvíc?

Líbí se mi, že jsme se rozhodli nahrát album, které bychom rádi hráli a fanoušci by ho rádi poslouchali. Ohlasy na ně jsou zatím skvělé. Myslím, že se zapíše jako jedno z našich nejlepších alb.

Reklama

Související témata:

Související články

Tata Bojs: Jsme si dobře vědomi svého rukopisu

Skupina Tata Bojs vydala nové album Ležatá osmička. "Jsme si dobře vědomi svého rukopisu. Nechceme se z něho křečovitě vymaňovat a nahrávat za každou cenu jiná...

Výběr článků

Načítám