Hlavní obsah

Ringo Starr ve středu poprvé vystoupí v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý člen skupiny Beatles, sedmdesátiletý bubeník a zpěvák Ringo Starr, přiletěl v noci na středu do Prahy. Večer vystoupí v Kongresovém centru a bude to jeho vůbec první vystoupení u nás. Podle pořadatelů je ještě několik posledních vstupenek na jeho koncert v prodeji.

Článek

„Jako obvykle budu hrát dvanáct písniček svých a dalších dvanáct zahraje zbytek kapely. Skladby With A Little Help From My Friends, Yellow Submarine či Photograph, kterou mám osobně nejraději, musí samozřejmě na programu být. A obvykle dáme i jednu nebo dvě písně z nového alba,“ řekl na začátku probíhajícího evropského turné Starr.

Aktivní i v sedmdesáti letech

Po rozpadu Beatles v roce 1970 zahájil sólovou kariéru a od té doby vydal patnáct studiových a deset koncertních alb. První z nich se jmenovalo Sentimental Journey (1970) a zatím poslední má název Y Not a je z loňského roku.

„Byl jsem vychovaný v šedesátých letech a to byla doba koncertů. Já i moji přátelé – třeba Eric Clapton nebo Paul McCartney – máme proto až dosud neustálou potřebu hrát. Mnohokrát v minulosti jsem si myslel, že s hudbou skončím, každé turné bylo peklem na zemi. Vždycky to ale nakonec přešlo a následně se našlo dost důvodů absolvovat to všechno znovu,“ odpověděl slavný zpěvák Ringo Starr na otázku, jak je možné, že na scéně aktivně vydržel až do své sedmdesátky.

Reklama

Související témata:

Související články

Ringo Starr: Teď nemám na důchod pomyšlení

Bývalý člen skupiny Beatles, bubeník a zpěvák Ringo Starr (70), míří do Prahy. V tamním Kongresovém centru se představí 29. června a bude to jeho vůbec první...

Výběr článků

Načítám