Hlavní obsah

Bryan Adams předvedl celkem kvalitní produkt

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Prahy se v neděli vrátil kanadský hitmaker Bryan Adams. Velmi energický padesátník zpíval jako zamlada, nicméně do geniálního koncertu to mělo daleko.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bryan Adams

Článek

Adams přivezl do O2 Arény nejvyšší profesionalitu a ta se naštěstí projevila hlavně ve zpěvu, nevyplýtval ji na zbytečné efekty, výbuchy a videoprojekce. Z tohoto pohledu byla show vysoce funkční, i když nějaké projekce byly, proběhly spíše nenápadně a nezastiňovaly koncert.

Přijel v dokonalé hlasové kondici a jeho pronikavý chraplák převálcoval celou kapelu. Za dvě hodiny neudělal jedinou výraznou chybu, nešetřil se a neubral síly ani při těch nejvyšších notách. Všechno zazpíval naplno, skutečně jako z desky, až to chvílemi zaráželo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bryan Adams

Hlas oslnil, méně už oslnila kapela. Buď muzikanti vůbec neumí improvizovat, nebo jim to Bryan Adams zakázal, aby slízl všechnu smetanu sám. Každopádně odehráli se strojovou přesností hity a tím skončili. Ani krátká kytarová sóla Adamsova prvního kytaristy, která mohla konečně koncertu dodat něco navíc oproti CD, nepřinesla více než pop-rockový standard.

Nechyběl však humor. Už před začátkem bavilo promítání hlášek z Twitteru, kde se lidé strefovali do dětské hvězdičky Biebera a jakýsi český podnikavec se snažil přiživit reklamou na vymáhání pohledávek, ale skutečný vrchol přišel, když na pódium vtrhla turistka z Kazachstánu, která měla zpívat s Bryanem.

Nejednoho člověka okamžitě napadlo, že to bude nějaká ženská verze Borata a obavy se potvrdily. Nejdříve způsobila malý trapas tím, že řekla, že jí v Praze nic neinspiruje, a pak začala strašně falešně zpívat, inu po boratovsku. Jak vědí diváci South Parku, za Bryana Adamse se kanadská vláda už několikrát omluvila, ale za tuhle paní by se měla urychleně omluvit kazašská vláda.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bryan Adams

Celkově to nebyl špatný koncert, atmosféra gradovala a fanoušky jistě nadchlo, když si mohli zazpívat prověřené dojemné pecky Somebody, Here I Am, 18 'til I Die, Back to You, When You're Gone, Please Forgive Me a Everything I Do, I Do It for You (při poslední baladě potlesk nebral konce).

Jenže od skutečné hvězdy čekáme, že ohromí. Tenhle koncert nepřinesl jediné hudební překvapení, jediný moment spontánní hudební živelnosti. Adams se zjevně za posledních třicet let hudebně nikam neposunul. Je mu skutečně pořád osmnáct, jak zpívá ve své písni. Jeho koncert vyzněl jako docela kvalitní produkt, hezky zabalený pro nenáročného posluchače.

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám