Hlavní obsah

Bývalý člen Yes Rick Wakeman zahraje na Slovensku

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglická rocková legenda, bývalý dlouholetý člen skupiny Yes, klávesista Rick Wakeman, odehraje letos v říjnu dva koncerty na Slovensku. Desátého října vystoupí ve Slovenském národním divadle v Bratislavě a o dva dny později v sálu Státní filharmonie v Košicích. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.

Článek

Exkluzivní vystoupení se uskuteční v rámci 200. výročí narození skladatele Franze Liszta. Wakeman je považován za výborného klávesistu.

Narodil se 18. května 1949 v Londýně. Původně studoval klarinet a klasické piano, ale ve své kariéře používal nejraději elektrické varhany. S oblibou spojoval zvuk rockové skupiny s orchestrem a pěveckým sborem. Uznávaný hudebník uvádí vlastní rozhlasovou show Planet Rock.

Podle stránek Wikipedia si své první elektronické varhany Minimoog koupil od herce Jacka Wilda. Koupil je za poloviční cenu, protože Wild se domníval, že varhany nejsou plně funkční. V letech 1970 až 1971 působil jako studiový hudebník a se skupinou Strawbs nahrál několik alb. Jako studiový hudebník opakovaně spolupracoval také s Davidem Bowiem. V roce 1971 se připojil ke skupině Yes. Po odchodu ze skupiny vydal několik úspěšných sólových alb.

Reklama

Výběr článků

Načítám