Hlavní obsah

Barokní opery zazní v Ledeburské zahradě pod Pražským hradem

Právo, Stáňa Seďová

Poprvé budou mít milovníci opery příležitost si tento pátek od 20 hodin v malebném prostředí Ledeburské zahrady pod Pražským hradem poslechnout jedno z velkých děl vzniklých v barokním období.

Foto: Profimedia.cz

Ledeburská zahrada

Článek

V rámci Pražských barokních slavností budou v zahradách znít slavné opery denně až do začátku října.

První ročník slav ností má vysoké ambice hrát pro náročnější publikum v horku, zimě, větru a díky mobilnímu zastřešení i v dešti tři a půl měsíce v kuse. Cílem organizátorů je také připomenout významnou divadelní tradici v období vrcholného baroka, proto na jevišti v Ledeburské zahradě nebudou chybět autentická výprava, dobové kostýmy, symbolika a typická barokní gestikulace.

Vivaldiho opera

V rámci festivalu bude uvedena i novodobá premiéra opery Antonia Vivaldiho L'Unione della Pace, e di M arte – Spojení míru s Martem. Pilířem prvního ročníku jsou umělecké soubory spojené s osobnostmi Tomáše Hanzlíka a skladatele Ondřeje Macka.

Kapacita hlediště pod širým nebem je 368 míst.

Foto: Profimedia.cz

Ledeburská zahrada

Vstupenky na večerní představení platí pro celodenní vstup zdarma do všech palácových zahrad a zájemci je koupí v sítích Ticketstream, Viamusica, Bohemia ticket a nebo v Pražské informační službě od 350 do 1100 korun v nejlepší zóně.

Reklama

Související témata:

Související články

České umění se prodalo za 303 miliónů korun

Renomovaná společnost Sotheby’s považuje aukci klasiků českého moderního umění v Londýně za veleúspěšnou. Celkově se tu prodaly obrazy a sochy za 11 miliónů...

Výběr článků

Načítám