Hlavní obsah

Festival art designu v Mikulově představí i design z EXPO 2010 v Šanghaji

Právo, Kateřina Farná

Na zámku jihomoravského Mikulova se uskuteční od 24. do 26. června první festival art designu ve střední Evropě – Křehký Mikulov. Přímo v komnatách barokního sídla rodu Dietrichsteinů nabídne přehlídka sérii výstav současného českého designu i limitované produkty od světových tvůrců.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z expozic bude prezentace českého designu na EXPO 2010 v Šanghaji.

Článek

Jednou z expozic bude prezentace českého designu na EXPO 2010 v Šanghaji, dále se představí projekt Létání – papírový objekt Liběny Rochové, Olgoj Chorchoj přivezou své židle, které vyrobil TON, designérka a šperkařka Eva Eisler si zase pohrála se světlem a vytvořila bílé kostky.

„Kostky jsou zdmi města, tu nižší, tu vyšší, labyrint stínu a světlých míst. Bílá je bílou, ale i šedou, černou. Vše je v rukou světla,“ prozrazují o jejím novém díle organizátoři. V Mikulově nebude chybět ani projekt Treasure Hunt, který vytvořili studenti ateliéru K. O. V. Ten vede Eva Eislerová na pražské VŠUP.

Výstavy do 15. srpna

Těšit se rovněž můžete na porcelánový objekt Tygr od Daniela Piršče (představí i kolekce váz Buquet), lavičku od Reného Šulce, zvlhčovač vzduchu od Anny Kozové nebo foukané a broušené sklo, které vytvořil Rony Plesl.

Festival Křehký Mikulov poprvé uvede čtyři nové limitované edice, jejichž autory jsou Nizozemec Richard Hutten a Češi Daniel Piršč, Yveta Kroupová a Hippos Design.

Výstavy na zámku budou přístupné do 15. srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám