Hlavní obsah

Zach Galifianakis z Pařby v Bangkoku: Jsem velké dítě

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký herec řeckého původu Zach Galifianakis se v poslední době stává hollywoodskou hvězdou kategorie A. Komediím jako Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku a Na doraz pomáhá jeho talent ztvárnit ujeté sebestředné pošuky, kteří ostatním často pijou krev.

Článek

Server RollingStone uveřejnil rozhovor s mužem, který získává přezdívku "velké dítě" (a ještě k tomu vousaté). Zach Galifianakis hraje ve velkorozpočtových amerických filmech, ale dodnes nemá mluvčího ani asistenta a prý pořád jezdí ve svém subaru z roku 1998. Hvězdný status mu nevyhovuje.

"Hrozně mi vadí, když se se mnou lidé chtějí fotit," svěřil se RollingStonu. "Jsem v tomhle velké dítě. Chovají se k vám jako ke kreslené postavičce."

To ovšem neznamená, že by nechtěl točit filmy, naopak oznámil, že už se chystá třetí díl populárních "pařeb".

"Chtějí natočit Hangover III," uvedl, "pořád mám nějaké pitomé telefonáty." Další díl by podle něj opustil tradiční schéma prvních dvou dílů a byl by o tom, že jeho postava je zavřená v blázinci, odkud mu musí pomoci parta přátel.

Humor za čarou

Galifianakis má svérázný způsob humoru a ne všichni jeho politicky nekorektní nápady ve stylu velkého dítěte přijímají. V rozhovoru vzpomíná, jak byl na večeři v Bílém domě s Donaldem Trumpem, Michaelem Bloombergem, Paulem Ruddem a mnoha dalšími celebritami. Narazil prý na lesbickou herečku Jane Lynchovou a její partnerku a pozdravil ji slovy "Já jsme nevěděl, že se tu koná noc gayů u bazénu."

Svou prostořekostí se připravil i o místo tiskového mluvčího společnosti Time Warner a řadu jiných příležitostí, ale moc ho to nemrzí. Má vlastní televizní pořad a natáčí jeden film za druhým - např. Pařba v Bangkoku, Útěk do divočiny, Lítám v tom, Na doraz, Mládí v hajzlu a Pařba ve Vegas.

Zach Galifianakis: Nejznámější filmy

Pařba v Bangkoku

Útěk do divočiny

Lítám v tom

Na doraz

Mládí v hajzlu

Pařba ve Vegas

Galifianakis je rozhodně legrační herec, hrozí mu ale nebezpečí, že zapadne do jedné škatulky infantilního podivína s vousy, z níž se už nevyhrabe.

Reklama

Výběr článků

Načítám