Hlavní obsah

Roxette museli přidávat dvakrát

Novinky, Stanislav Dvořák

Po mnoha letech se do Prahy vrátila švédská pop-rocková skupina Roxette a natěšené publikum se jí nemohlo nabažit. Přidávat museli dvakrát.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marie Fredrikssonová a Per Gessle v Praze

Článek

Docela příjemný předprogram obstarala nová domácí hvězdička, zpěvačka Debbie. Roxette nastoupili po deváté a nezačali novinkou, jak bývá zvykem, nýbrž starou hitovkou Dressed for Succes.

Další jejich hity, optimistické, prosté a velmi chytlavé, přijímali posluchači s obrovským nadšením, mnohé z nich dozpívali sami a nechali se svými idoly dirigovat. Nechyběly songy Big Love, Sleeping in My Car, It Must Have Been Love, Dangerous, How Do You Do, Fadin Like a Flower, Joyride a další.

Hlas zpěvačky Marie zněl zpočátku trochu slabě, ale rozezpívala se a problém zmizel. Na konec písniček občas přidávala soul-jazzové vokální ozdoby, vzhledem k žánru poměrně zbytečné.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marie Fredrikssonová a Per Gessle

Kytarista a skladatel Per Gessle mezitím sypal z rukávu své výborné kytarové riffy. Vlastně by mohl být klidně hard-rockerem, ale Roxette přece jen spadají do komerčního mainstreamu. Mají některé jednotlivé "zlobivé" nápady, ale líbivost nakonec vcelku vždy  převládne.

Druhý kytarista pobavil a překvapil, když předvedl jakousi metalovou verzi písně Škoda lásky. Je milé vidět, že muzikanti nejsou tupí, vědí, kde hrajou, a není jim to úplně jedno.

 Celkové hodnocení: 90%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám