Hlavní obsah

Nové knihy - Raymond Khoury, Katarina Mazetti i Laurie Faria Stolarz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi novými knižními tituly najdeme například thriller Spása templářů od Raymonda Khoury, humoristický román Katariny Mazettiové Chlápek od vedlejšího hrobu nebo pokračování příběhů mladé čarodějky v knize Bílá je barva kouzel od Laurie Faria Stolarzové.

Článek

Raymond Khoury: Spása templářů

Thriller Spása templářů je prequelem nejslavnějšího románu autora libanonského původu Raymonda Khouryho Poslední templář.

Konstantinopol, 1203: Zatímco drancující vojska čtvrté křižácké výpravy obléhají město, tajná skupina templářů se snaží nalézt vzácné církevní dokumenty a přepravit je do bezpečí. Bohužel nežijí dost dlouho, aby se mohli seznámit s jejich obsahem...

Vatikán, současnost: Agent FBI Sean Reilly si získal důvěru nejvyšších církevních představitelů, ale nyní ji musí zneužít. Kdosi unesl jeho partnerku Tess, a klíč k její záchraně leží ve sklepeních vatikánských archivů ve spisu s názvem Fondo Templari, jenže o ten mají zájem i jiní lidé...

Domino, překlad Hana Pernicová, 408 str., váz., 299 Kč

Katarina Mazetti: Chlápek od vedlejšího hrobu

Populární švédská autorka Katarina Mazetti zaznamenala s humoristickým románem Chlápek od vedlejšího hrobu úspěch doma i v zahraničí, příběh byl dokonce zfilmován a nedávno uveden jako muzikál.

Na hřbitově se náhodně setkají dva pozůstalí – knihovnice Désirée a farmář Benny. Zpočátku k sobě cítí antipatii, ale jednoho dne se na sebe usmějí... a to je počátek nádherného vášnivého vztahu dvou tak odlišných lidí. On potřebuje hospodyni a pomocnici na statku, zatímco ona je intelektuálka, jež neumí ani vařit, natož se starat o hospodářství. V jejich vztahu tedy není o humorné situace nouze...

Motto, překlad Eva Nováčková, 192 str., váz., 219 Kč

Andrew O´Hagan: Život a názory Mafa, psa, a jeho přítelkyně Marilyn Monroe

Humorná kniha s dlouhým a všeříkajícím názvem Život a názory Mafa, psa, a jeho přítelkyně Marilyn Monroe pochází z pera skotského spisovatele mladé generace Andrewa O´Hagana.

Maltézský psík Maf, věrný druh Marilyn Monroe je vypravěčem příběhů, které se odehrávají všude tam, kam doprovází svou paničku: na večírcích newoyrských VIP klubů, na sezení u psychoanalytičky, na hodinách herectví i na mexickou pláž. Maf zasvěceně i sarkasticky komentuje vše kolem sebe, od dobových závodů v dobývání vesmíru až po kreslené seriály, pop art a jen zdánlivě nepodstatné detaily všedního života.

Kniha Zlín, překlad Markéta Jansová, 280 str., váz., 289 Kč

Gary L. Hardcastle, George A Reisch: Monty Python a filozofie: Filozofie a jiné techtle mechtle

Jaké poselství přináší legendární britské uskupení Monty Python? Jsou v nebi Vánoce opravdu každý den? Je ten papoušek mrtvý, nebo se mu jen stýská po fjordech? Co si Pythoni myslí o Sartrovi? A Sartre o Pythonech?

Na tyto i další filozofické otázky vám odpoví vybraní američtí filozofové v jednadvaceti esejích, které se nejen týkají humoru, ale zároveň jsou i s humorem psány. Sborník obsahuje jak články věnované filozofickým motivům v díle Monty Pythonů, tak články zkoumající vliv Pythonů na moderní společnost, kritiku lidských předsudků a stereotypů, náboženství, frází a především filozofie samé.

Nakladatelství XYZ, překlad Jan Žlábek, 392 str., váz., 249 Kč

Laurie Faria Stolarz: Bílá je barva kouzel

Populární příběhy mladé čarodějky z oblíbené teenagerské knihy Modrá je barva nočních děsů kouzel získaly pokračování v románu Bílá je barva kouzel.

Opět se setkáváme s hlavní hrdinkou Stacey Brownovou, která je v posledním ročníku střední školy a bydlí v internátě. Znovu se jí zdají noční můry, tentokrát o lidech, kteří už byli zavražděni – Maura, Veronika. Navíc jí chodí podivné dopisy, v nichž je zašifrovaný vzkaz jako v jejích snech. Do školy přichází nový student Jacob, který tvrdí, že má také věštecké sny, a to o Staceyině smrti. Co mají dělat, aby Stacey přežila?

Albatros, 208 str., váz., 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám