Hlavní obsah

Mezzo-sopranistka Cecilia Bartoliová v Rudolfinu

Novinky, Stanislav Dvořák

Již přes dvacet let patří Cecilia Bartoliová mezi světovou špičku v klasické hudbě. Devátého června vystoupí v pražském Rudolfinu a na programu jsou díla Antonia Vivaldiho.

Článek

Cecilia Bartoliová se může pyšnit neobvyklým počtem prodaných nosičů (cca osm miliónů) a mnoha cenami, jako jsou Grammy, Echo, Bambi a Classical Brit Award.

Mezi dirigenty, se kterými spolupracovala, byli Herbert von Karajan, Daniel Barenboim a Nikolaus Harnoncourt. Klasické hudební vzdělání získala v rodném Římě a od té doby jíž dvě desítky let koncertuje po celém světě s významnými orchestry (Akademie für Alte Musik, Les Arts Florissants, Concentus Musicus Wien, Freiburger Barockorchester, Il Giardino Armonico, Kammerorchester Basel, Les Musiciens du Louvre, Orchestra of the Age of Enlightenment a Orchestra La Scintilla).

Zpívala v Metropolitní opeře v New Yorku, v Královské opeře v Convent Garden v Londýně, v milánské La Scale, v Bavorské státní opeře v Mnichově, na Festivalu v Salzburgu a v Opeře v Curychu.

Většinu sezóny 2009/10 byla na turné se svou novou deskou věnovanou repertoáru neapolských kastrátů z 18. století. Album Sacrificum představila ve všech hlavních evropských městech. Zatím chyběla pouze Praha.

Vstupenky v síti Ticketpro

Reklama

Výběr článků

Načítám