Hlavní obsah

Broadway se brání záplavě celebrit z Hollywoodu

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywood ovládl a zdeformoval divadelní scénu v New Yorku. Herci z Broadwaye podle listu The Hollywood Reporter nemohou vystát hollywoodské celebrity, které jim berou hlavní role a dostávají ceny, zatímco méně známí, ale možná lepší herci, nedostanou práci.

Foto: Profimedia.cz

Hollywoodská herečka Scarlett Johanssonová také hraje v divadle, boj proti Hollywoodu prý chápe.

Článek

V divadlech se producírují Daniel Radcliffe, Al Pacino, Scarlett Johanssonová, Ben Stiller i Chris Rock a ti samozřejmě nevezmou žádný malý "štěk". Filmové hvězdy berou divadelním hercům všechnu publicitu a někdy i nejcennější divadelní ceny Tony.

Ceny se budou rozdávat 12. června a jak se datum blíží, divadelní herci stále více protestují proti jejich "znevažování" tím, že je obdrží nějaká celebrita z Hollywoodu.

Newyorského herce Huntera Fostera to rozčiluje natolik, že začal formovat šiky na Facebooku, kde má stránku Give the Tonys Back to Broadway! (Vraťte Tony na Broadway). Už má asi 9000 příznivců a Foster doufá, že by ceny Tony mohly zase být nadějí pro talentované začínající umělce a ne přehlídkou oscarového typu.

Scarlett s divadelními kolegy souhlasí

A někteří filmoví herci s miliónovými honoráři dokonce dávají kolegům z divadel zapravdu.

"Dřela jsem jako blázen, abych se dostala tam, kde jsem, takže rozumím tomu boji," řekla hollywoodská herečka Scarlett Johanssonová, která sama dostala divadelní cenu Tony v roce 2010.

"Jestli někdo dostane roli, protože má jméno, a ne proto, že je tím správným na tu práci, je to velmi frustrující."

Jenže lidé z branže dodávají, že celebrity jsou potřeba, aby divadlo vydělávalo, a jejich přítomnost tak v určitém smyslu vytváří práci i pro další herce. Novinář Michael Riedel z New York Postu to řekl jasně: "Celebrity neberou hercům práci, protože kdyby tam nebyly, možná by se hodně představení vůbec nekonalo."

Letos se ale odpor k Hollywoodu při předávání cen přece jen ukáže. V seznamu nominovaných totiž chybí většina velkých jmen - Chris Rock, Robin Williams, Ben Stiller i Daniel Radcliffe.

Reklama

Výběr článků

Načítám